Salut

El Trueta farà més cirurgia pediàtrica i en perd la direcció

Un acord amb l'hospital de la Vall d'Hebron traspassa a aquest centre de Barcelona el lideratge de l'equip

L'hospital Josep Trueta de Girona i l'hospital de la Vall d'Hebron de Barcelona van signar el 6 de maig un conveni per unificar el funcionament de la cirurgia pediàtrica. Fonts del Departament de Salut a Girona han explicat que, per mitjà d'aquest acord, el servei de cirurgia cardíaca es reforçarà i passarà de tenir dos adjunts a disposar de quatre especialistes. En aquest sentit, la direcció del Trueta treballa per a la contractació de dos metges més per integrar-los a l'equip, un dels quals s'incorporarà dilluns que ve. Amb l'ampliació del quadre mèdic, es posarà en marxa una guàrdia localitzada de cirurgia pediàtrica les 24 hores al dia, 365 dies l'any. Fins ara, el servei funcionava de les 8 del matí a les 3 de la tarda, de dilluns a divendres. L'augment de l'activitat permetrà reduir la llista d'espera.

La reorganització del servei també comportarà que el cap de servei de cirurgia pediàtrica de l'hospital de la Vall d'Hebron assumeixi la responsabilitat de liderar l'equip. La cap de secció del Trueta que fins ara assumia aquesta responsabilitat en funcions passarà a treballar d'adjunta. Fonts de Salut van justificar aquest canvi de lideratge adduint que és lògic que l'assumeixi el centre amb més expertesa. L'acord estableix que aquest hospital de Barcelona –centre referent a Catalunya de molts processos quirúrgics– prestarà assessorament mèdic i suport a l'organització en les operacions dels pacients que siguin atesos al Trueta. L'acord permetrà millorar la coordinació en pacients que, per la complexitat de la patologia, hagin de ser derivats a Barcelona. I es preveu la possibilitat de la mobilitat dels professionals entre els dos hospitals.

Metges de Catalunya parla de “desmantellament”

El sindicat Metges de Catalunya (MC) sosté que amb aquesta maniobra l'Institut Català de la Salut (ICS) ha iniciat el procés per “desmantellar” la unitat de cirurgia pediàtrica del Trueta. MC acusa l'ICS de voler convertir el Trueta en una “sucursal” de Barcelona, “amputant la cirurgia pediàtrica i obrint la via per transformar el centre en un hospital de mínims”. Afirma que aquesta reordenació assistencial “comportarà a la pràctica l'amortització de la plaça del cap de secció de cirurgia pediàtrica de l'hospital i, en conseqüència, l'anul·lació organitzativa de l'especialitat”. El sindicat sosté que amb aquesta recentralització sanitària “s'allunyen els serveis sanitaris dels ciutadans amb la finalitat de disminuir la despesa en salut, sense un diàleg previ amb els usuaris i els professionals, ni tampoc una planificació territorial transparent”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia