Salut

El Trueta, referent en les reconstruccions mamàries

Prop del 60% de les pacients intervingudes per una mastectomia surten de sala d'operacions amb el pit reconstruït

És un dels centres de l'Estat amb més intervencions d'aquest tipus

Prop del 60% de les pacients de l'hospital Josep Trueta de Girona que se sotmeten a una mastectomia a causa d'un càncer de mama surten de la sala d'operacions amb el pit reconstruït. En la resta de casos, o bé és la mateixa pacient que declina la reconstrucció immediata o bé no és aconsellable fer la cirurgia per alguna situació especial. Aquest elevat percentatge de reconstruccions en el mateix acte quirúrgic situa el Trueta com un dels centres de l'Estat espanyol amb un índex més elevat de reconstruccions en el mateix acte quirúrgic de la mastectomia.

Fa 25 anys que el servei de radiologia del Trueta va descobrir el primer càncer de mama no palpable a través d'una mamografia. I en fa quinze que la unitat de patologia de mama (UPM) treballa en la línia de curar i reconstruir.

Actualment, s'aposta per una cirurgia conservadora que intenta minimitzar l'impacte, tant físic om psicològic, de la intervenció en el pacient. Per això, en molts casos, es fa una quimioteràpia inicial per reduir el tumor i evitar, sempre que es pugui, la mastectomia. El doctor Lluís Miquel Alonso, ginecòleg de la unitat, indica que es fa una cirurgia conservadora en el 70% dels casos, tot i que n'hi ha un 30% en què es necessari extirpar tot el pit. “És en aquests darrers casos quan intentem, sempre que sigui possible, fer una reconstrucció immediata”, exposa.

El doctor Oscar Huc, cap del servei d'unitat territorial de cirurgia plàstica del Trueta, destaca que “la reconstrucció immediata o diferida de mama és una part de les teràpies que s'ofereixen a les afectades”. I amb relació a la reconstrucció, el doctor Huc afegeix que “sempre s'intenta oferir les millors i més innovadores tècniques”. La unitat de cirurgia plàstica està formada per especialistes que presten serveis al Trueta, al Santa Caterina de Salt i als hospitals d'Olot i Palamós, centres on també es fan reconstruccions immediates.

LA XIFRA

25
anys
fa que el servei de radiologia del Trueta va detectar el primer càncer de mama a través d'una mamografia.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia