Salut

Dipsalut vigilarà la salubritat de 721 piscines

Els tècnics revisaran 75 piscines d'ús públic més que l'any passat

Dipsalut revisarà quest estiu 721 piscines d'ús públic –75 més que l'any passat– de 130 municipis gironins. Els controls de Dipsalut es fan en piscines públiques municipals o que pertanyen a hotels, allotjaments de turisme rural o parcs aquàtics, que poden ser utilitzades per qualsevol persona. En concret, els tècnics miren el paviment, les instal·lacions, els magatzems de productes químics i comproven –mitjançant mostres– que l'aigua està lliure de paràsits i bacteris. Els resultats es comuniquen a cada ajuntament. La presentació es va fer ahir a la piscina municipal de Fornells de la Selva. L'alcalde, Mateu Parera-Nieto, va dir que la tasca del Dipsalut “és una garantia per als usuaris i una tranquil·litat per a l'equip de l'Ajuntament”.

Un 95%, en bon estat

L'any passat, un 95% de les 646 piscines avaluades estaven en bon estat i no tenien deficiències que poguessin suposar un risc per a la salut dels usuaris. La resta no presentaven “deficiències greus”: no tenien el nombre de socorristes que calia, tenien algun problema amb els dosificadors automàtics dels productes químics, el magatzem de productes no estava correctament tancat o no controlaven dos cops al dia la qualitat de l'aigua.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia