Salut

El Trueta farà més operacions aquest estiu que el passat

S'incrementa l'activitat quirúrgica als hospitals de Girona i Salt perquè disminueixin les llistes d'espera

L'hospital Josep Trueta de Girona tindrà els mesos de juliol, agost i setembre més sales d'operacions obertes que l'estiu del 2013, i això li permetrà augmentar un 13% el nombre de sessions d'intervencions quirúrgiques respecte al mateix període de l'any anterior. L'estiu del 2013, l'activitat quirúrgica programada es va mantenir en un 70% als matins i no es va programar cirurgia de tarda. Aquest estiu, l'activitat quirúrgica dels matins representarà un 78% respecte de l'habitual i durant el juliol hi haurà, a les tardes, dues sales d'operacions en funcionament per a la cirurgia major ambulatòria programada. L'activitat quirúrgica total –entre matí i tarda– serà d'un 68,5% respecte a l'activitat habitual, un 13,2% més que l'any passat.

A l'hospital de Santa Caterina de Salt, les intervencions quirúrgiques programades s'incrementaran un 14% respecte de l'estiu passat. En aquest centre s'obriran dues sales d'operacions a la tarda per a cirurgia programada durant la primera quinzena de juliol i la segona de setembre. L'any passat, al Santa Caterina no es van programar operacions a les tardes en tot l'estiu.

Amb aquest augment de l'activitat quirúrgica es pretén fer més cirurgia major ambulatòria –que no requereix ingrés hospitalari– i reduir el percentatge de pacients en llista d'espera. Es vol incidir especialment en aquells pacients pendents d'una intervenció amb garantia de sis mesos i que ja sobrepassen aquest termini.

En els dos hospitals es prioritzaran les intervencions de pacients que, en condicions d'igualtat clínica, faci més temps que s'esperen.

LA XIFRA

13
per cent
més d'activitat quirúrgica es durà a terme a l'hospital de referència de la regió sanitària de Girona.

La redacció del projecte del nou hospital, el 2015

El Parlament va aprovar ahir, a proposta del PSC, encarregar durant el 2015 el projecte del nou Trueta i el campus de salut a la zona nord de Girona. L'acord, que es va prendre amb els vots a favor de tots els grups i l'abstenció de CiU, preveu que els ajuntaments de Girona i Sarrià trobin un emplaçament per al nou Trueta. Així mateix, també es va decidir, per unanimitat, ajustar, a partir del 2015, el pressupost que s'assigna a la regió sanitària de Girona.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia