Salut

Atenció als infarts les 24 hores, a partir d'avui

El servei d'hemodinàmica de l'hospital Josep Trueta de Girona començarà avui a prestar atenció les 24 hores del dia, en lloc de fer-ho durant 12 hores com fins ara. Amb aquesta ampliació horària, que cobreix l'horari nocturn, es podrà atendre en el mateix Trueta tots els pacients infartats de la demarcació que requereixin una angioplàstia primària d'urgència, sense necessitat de derivar-los cap a centres de Barcelona. Cada any, en la franja de nit, uns noranta pacients de Girona havien de ser traslladats fins a Barcelona per rebre el tractament adequat. El servei d'hemodinàmica del Trueta disposa de cinc equips de professionals que hi treballen. A les nits, els festius i els caps de setmana, el servei es cobrirà amb guàrdies localitzades dels professionals, segons han explicat fonts del sindicat Satse, que han assegurat que tot està a punt per començar a treballar d'acord amb el nou horari.

Tot i que el Departament de Salut tenia previst fa temps ampliar la cobertura de l'atenció als infarts al Trueta, la mort, el Nadal passat, d'un veí de Tarragona mentre era traslladat en ambulància a l'hospital de Bellvitge, ha precipitat la implantació de la mesura, que s'ha fet extensiva als hospitals Joan XXIII de Tarragona i Arnau de Vilanova de Lleida. Els tres hospitals comencen avui a prestar el servei les 24 hores del dia, els 365 dies l'any.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia