Salut

L'Ajuntament de Lloret de Mar vol gestionar l'hospital

Els regidors del PSC van formalitzar ahir el pas al grup dels no adscrits, que amb nou regidors ja té majoria

El ple de Lloret de Mar va aprovar ahir per unanimitat gestionar l'hospital municipal des de l'Ajuntament, a proposta del regidor d'ICV-EUiA, Javier Rodríguez Pacios. Actualment el gestiona la Corporació de Salut del Maresme i la Selva, que ha protagonitzat en els darrers temps enfrontaments amb els treballadors, amb retallades salarials significatives. La moció especifica que s'acorda gestionar l'hospital “quan legalment sigui possible”, ja que, com es va exposar, la competència d'assumir els serveis sanitaris recau en la Generalitat i no en els ajuntaments, no és municipal. A més, s'hauria de dotar una partida pressupostària per a l'equipament i actualment els recursos propis són insuficients per assumir la gestió d'un hospital. L'alcalde, Romà Codina, però, ho va considerar un primer pas important. El regidor d'ERC, Jordi Orobitg, va manifestar que l'Ajuntament és capaç “de gestionar aquest equipament bastant millor que la corporació”; el portaveu del PP, Enric Martínez, va recordar les dificultats legals que hi ha actualment, mentre que Joan Bernat (exregidor del PSC i ara no adscrit) va parlar de dificultats “jurídiques i econòmiques”. Bernat i les seves companyes Anna Pascual i Susana Yerro van estrenar-se ahir com a no adscrits, després de deixar el PSC. Amb aquest nou canvi, Lloret va viure ahir el primer ple sense cap regidor socialista en molts anys, i a més ara els no adscrits ja són majoria (nou).

LES FRASES

Creiem que som capaços de gestionar aquest equipament bastant millor que la Corporació
Jordi Orobitg
portaveu d'ERC
Necessitem que la Generalitat hi digui la seva, i uns recursos, però és la primera pedra
Romà Codina
alcalde de lloret

Modificar el pla del Water World

El ple també va aprovar la modificació del pla especial de Water World per legalitzar una estructura que la propietat va aixecar sense permís. “Es va obrir un expedient perquè no estava prevista al pla parcial”, va dir el regidor d'Urbanisme, Jordi Martínez. Hi va afegir que Urbanisme de Girona va dictaminar que es podia legalitzar modificant el pla parcial. “No vol dir que no els posem la multa que els correspon, se'ls sancionarà”, va manifestar. Es va aprovar amb els vots de CiU, ERC, els exregidors del PSC i el regidor del Millor, Marc
Fuertes.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.