Salut

La grip arriba al punt màxim i el Trueta obre tots els llits

Els sindicats asseguren que el personal està desbordat tot i que s'hagin reforçat les plantilles

L'increment en el nombre de les urgències que s'ha registrat en els últims dies per l'epidèmia de la grip ha provocat, a l'hospital Josep Trueta de Girona, l'obertura de tots els llits disponibles i el reforçament de les plantilles, segons han explicat representants dels sindicats de CCOO i de Satse. Tot i això, la presidenta de la junta de personal, Maria Àngels Rodríguez, de CCOO, assegura que aquestes mesures són insuficients i que el personal està completament desbordat. “El problema és que l'afluència de casos urgents no baixa des de principi de febrer i el personal ja ha arribat a una situació límit”, van coincidir ahir a destacar Rodríguez i David Oliver, de Satse, que reclamen més mesures. Fonts del Trueta van indicar que la situació d'ahir era força tranquil·la, tot i haver arribat al pic de la grip.

I és que l'epidèmia de la grip a Catalunya és en el nivell màxim d'aquest hivern, amb 429 casos per cada 100.000 habitants, una xifra que supera la de la temporada passada. Aquesta setmana els hospitals de la regió sanitària de Girona han atès 8.010 casos urgents, un 6% més que la setmana anterior. El nombre de casos urgents en què s'ha necessitat ingrés ha augmentat un 15% i s'ha arribat als 840 pacients. Els serveis d'atenció continuada han atès 6.175 casos (un 13% més) i s'han fet 1.254 visites domiciliàries (un 6% més).

LA XIFRA

8.010
casos
s'han atès als hospitals de la demarcació. Són un 6 per cent més que la setmana passada.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia