Salut

L'adjudicació del servei d'ambulàncies, aturada

La formalització de l'adjudicació del contracte ha quedat suspesa arran de la presentació de recursos per part de quatre empreses que van perdre el concurs, entre les quals hi ha el CTSC Regió Girona

La signatura del contracte d'adjudicació de la gestió del servei d'ambulàncies en l'àmbit de les comarques gironines amb l'empresa Transport Sanitari de Catalunya (TSC) ha quedat aturada arran de la presentació d'un recurs per part de l'empresa que va perdre el concurs, el Consorci del Transport Sanitari (CTSC) Regió Girona. El Consorci del Transport Sanitari de Catalunya va presentar divendres passat un recurs davant del Tribunal Català de Contractes del Sector Públic, que s'afegeix als altres que haurien presentat almenys tres empreses més que es van quedar sense l'adjudicació del contracte en el concurs públic convocat pel Servei Català de la Salut (CatSalut) en l'àmbit de tot Catalunya. Fonts del Departament de Salut van indicar ahir que el procés ha quedat en suspens fins que l'òrgan de contractació hagi estudiat els recursos i prengui una decisió. Les mateixes fonts hi van afegir que la suspensió podria allargar-se algunes setmanes.

En el recurs, el CTSC va denunciar que la major part dels vehicles proposats pel TSC incompleixen la normativa de seguretat relativa al pes. També van avisar que una part de les ambulàncies són operatives en altres regions –concretament, a Aragó i les Canàries– i van al·legar que el pla d'implantació i renovació de la flota de vehicles presentat per TSC és incomplet.

Amb un valor estimat de més de 2.500 milions d'euros, aquest és el contracte més important del mandat. CatSalut va adjudicar al TSC els lots de les comarques gironines, el de l'Alt Pirineu, el de la Catalunya Central i, per mitjà d'una unió temporal d'empreses (UTE) amb el Grup La Pau, el de l'àmbit metropolità del Barcelonès Nord i el Maresme. La multinacional danesa Falck va guanyar la gestió del transport sanitari al Vallès Oriental, en l'àmbit metropolità del Baix Llobregat i a l'hospital del Llobregat, i al Vallès Occidental amb una UTE amb Ambulàncies Vallès.

LA XIFRA

2.500
milions
d'euros és el valor estimat del contracte, que és el més important d'aquest mandat.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia