Salut

Salut tancarà 188 llits a l'agost, menys que al 2014

Es reforçarà la plantilla dels CAP de la Costa Brava amb 158 professionals, nou més que a l'estiu passat

Tres centres de salut estaran oberts les 24 hores

El Departament de Salut tancarà a l'agost, mes en què es registra la màxima davallada de l'activitat quirúrgica, 188 dels 1.196 llits disponibles a la regió sanitària de Girona. Aquests 188 llits que es tancaran representen el 18% del total de llits disponibles a la demarcació, un percentatge un punt inferior al tancament de llits que es va dur a terme en el mateix període de l'any passat, i que va ser d'un 19%. El nombre de llits que estaran en servei durant l'agost (un 82,91%) és superior a la mitjana de Catalunya (d'un 79,35%) per tal de donar resposta a les necessitats assistencials que genera l'estacionalitat. Així, la mitjana de llits que estaran oberts aquest estiu –des de l'1 de juliol i fins al 30 de setembre– serà d'un 85%.

D'altra banda, Salut reforçarà els centres d'atenció primària de la Costa Brava amb 158 professionals, nou més que a l'estiu passat. Es tracta de 69 metges, 55 infermeres i 34 auxiliars administratius. L'increment de personal beneficiarà els CAP de l'Estartit, Sant Antoni de Calonge, Palafrugell, Llançà, Portbou, el Port de la Selva, Roses, Cadaqués, Empuriabrava, Sant Feliu de Guíxols, Platja d'Aro, Blanes, l'Escala, Lloret de Mar i Tossa de Mar.

A més, a partir del 22 de juny i fins al 14 de setembre, els CAP de Lloret de Mar, Platja d'Aro i Cadaqués estaran en funcionament les 24 hores. I el de Tossa de Mar estarà obert des de les 8 del matí fins a les 12 de la nit durant el mateix període. Igual que l'estiu passat, el transport sanitari urgent es reforçarà amb deu ambulàncies del SEM. Hi haurà unitats de 12 hores a Palafrugell, Palamós, l'Escala, Blanes i Castelló d'Empúries, i vehicles de les 24 hores a Lloret, l'Estartit i Platja d'Aro.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia