Salut

salut

El Col·legi de Metges podria sancionar els antivacunes

El Col·legi de Metges de Barcelona (COMB) es planteja la possibilitat d'obrir expedients sancionadors als professionals col·legiats que promoguin la no-vacunació. La cap del servei de Medicina Preventiva i Epidemiologia de l'hospital Vall d'Hebron i membre de la junta de govern del COMB, Magda Campins, va anunciar ahir aquesta possible mesura en una entrevista a Catalunya Ràdio.

Campins va criticar els que, com la monja Teresa Forcades, “estan actuant contra l'evidència científica” amb afirmacions errònies que enganyen la població. El COMB ja va expressar en un document sobre les vacunes emès el 2000 que considera un incompliment del codi deontològic que els facultatius no recomanin als seus pacients el compliment del calendari sistemàtic de vacunació.

El text del document diu textualment: “Qualsevol incompliment de la recomanació esmentada pot derivar en responsabilitat disciplinària per incompliment del codi deontològic, sens perjudici d'altres responsabilitats com ara civil, penal o administrativa com a resultat de l'aparició d'una malaltia transmissible en una persona a la qual no se li ha recomanat o efectuat la vacunació que per calendari de vacunació li pertocava.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia