Ciència

ciència

Llagostera obre un nou observatori astronòmic

Està situat al centre cultural Can Roig i s'hi fan visites gratuïtes amb petició prèvia

L'Agrupació Astronòmica de Girona ha obert al públic un observatori astronòmic al centre cultural Can Roig, al carrer Lleó I de Llagostera. Es tracta d'un espai que complementarà el que ja tenen als afores del municipi, al Mas Roig. Els equipaments astronòmics ja fa tres mesos que són a Can Roig, i durant aquest temps s'han estat preparant i equilibrant perquè siguin completament operatius. Des de l'agrupació ofereixen visites gratuïtes a les persones interessades (cal enviar un correu electrònic a [email protected], o anar directament a Can Roig els dimecres a la tarda, des de dos quarts de set fins a dos quarts de nou). Posaran a disposició dels visitants un astrònom per explicar-los el que veuen a través dels telescopis. A més, s'organitzaran diferents activitats per promoure l'afició a l'astronomia.

L'observatori de Can Roig disposa de tres telescopis que es poden fer funcionar remotament per internet, fet que permet fer-los servir com un recurs educatiu més en escoles i altres espais, tant de Llagostera com d'altres municipis.

L'agrupació astronòmica de Girona té actualment una setantena de socis. A través de la web de l'associació (www.astrogirona.com) es pot veure una llista mensual dels fenòmens astronòmics que aniran succeint, així com de les activitats que realitza l'entitat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.