Ciència

Èxit de l'estrena del Circuit de Ciència 2012 a València

El Circuit de Ciència 2012 s'ha estrenat amb la jornada «Som esclaus dels nostres gens?» que ha tingut lloc a l'Octubre Centre de Cultura Contemporània

El Circuit de Ciència 2012 s'ha estrenat amb la jornada «Som esclaus dels nostres gens?» que ha tingut lloc a l'Octubre Centre de Cultura Contemporània de València, amb l'assistència de més de 130 persones. L'acte s'emmarca en els tallers universitaris del Fòrum Vives organitzats per la Xarxa Vives conjuntament amb la Càtedra de Divulgació de la Ciència de la Universitat de València (UV) i la col·laboració de l'Institut d'Estudis Catalans, Acció Cultural del País Valencià, la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia (Fecyt), la Xarxa d'Unitats de Cultura Científica i la CAM.

El debat es va plantejar a partir de preguntes relacionades amb la condició biològica i genètica del llenguatge i altres interrogants al voltant de la violència com a mostra cultural o natural, o si existeix un gen de la creativitat o de la religiositat. En el taller, David Bueno, professor del Departament de Genètica de la Universitat de Barcelona i autor del llibre L'enigma de la llibertat: una perspectiva biològica i evolutiva de la llibertat humana (Bromera/PUV, 2011) va explicar que «de totes les activitats que caracteritzen les persones, n'hi ha dues que sobresurten clarament: la capacitat de pensar i de viure en societat, i ambdues van estretament lligades a un sentiment de plaer, plaer de pensar i plaer d'estar amb altres persones».

Al seu torn, Ester Desfilis (Universidad Complutense de Madrid), va dir que «en els últims anys s'ha produït un creixement exponencial dels coneixements sobre les bases genètiques de moltes malalties i fins i tot d'aspectes complexos del comportament humà com les habilitats per a la musica o la tendència a la promiscuïtat.

Finalment, Juli Peretó, coordinador de l'Espai Ciència de l'IEC, va destacar l'elevada assistència de públic, especialment de joves. L'acte va ser un diàleg pròxim entre experts i públic en general amb l'objectiu de promoure la cultura de la participació i el diàleg de la societat, un intercanvi d'idees en directe, d'acord amb la filosofia que va animar l'any 2004 la Càtedra de Divulgació de la Ciència de la UV l'any 2004 i des d'aleshores s'ha convertit en una de les de més èxit.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.