Ciència

Projecte de la UPC a Terrassa per estalviar aigua en la tintura tèxtil

L'Innotext Center de l'institut tèxtil Intexter del campus de Terrassa de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) està liderant un projecte europeu que permetrà un estalvi d'aigua en els processos de tintura de peces tèxtils d'entre el 70 i el 100%. El projecte s'anomena Ecuval i té com a objectiu desenvolupar un sistema fotoelectroquímic que permet la decoloració de l'aigua utilitzada en aquests processos sense l'addició de reactius químics i, per tant, permet tornar-la a utilitzar. El sistema electroquímic, combinat amb la radiació ultraviolada, permet anar degradant els colorants reactius presents en els efluents de tintura i rentat tèxtil, però hi manté la sal per utilitzar-la en un nou procés de tintura. Això implica que no es generen residus amb tractaments químics addicionals.

Un dels objectius del projecte que coordina María Carmen Gutiérrez és construir una planta industrial per demostrar la viabilitat de la tecnologia per comerciar-la. La iniciativa té un pressupost d'1,4 milions i hi participen la Fundación Privada Para la Innovación Textil i les empreses Icomatex SA i Grau SA.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia