L'augment de la demanda a l'escola pública deixa 24 famílies de Sarrià fora del centre que havien triat

El Consorci d'Educació de Barcelona ha notat que a conseqüència de la crisi hi ha hagut un canvi de tendència en l'escolarització al districte de Sarrià-Sant Gervasi. Mentre que en cursos anteriors moltes escoles públiques podien absorbir els alumnes de P3 d'altres districtes perquè no omplien amb els de Sarrià-Sant Gervasi, aquest anys algunes famílies del mateix districte no han pogut accedir a la primera opció. «Un nen d'un altre districte amb un germà dins de l'escola té més punts que un nen de Sarrià-Sant Gervasi que disposa dels 30 punts per criteri de proximitat», admeten fonts del consorci. Una de les mares a qui ha afectat aquest problema, Elena Noguera, diu que, «de les 27 famílies, 16 de les que hem quedat fora teníem 30 punts pel criteri de proximitat». Des del consorci puntualitzen que els afectats no són 27 sinó 24 i tres més de fora de la ciutat.

«Divuit d'aquestes 24 famílies afectades no han entrat en la primera opció però sí que han tingut plaça en alguna de les escoles que havien demanat i que estan dins el districte o de l'àrea d'influència», puntualitzen des del consorci.

D'altra banda, expliquen que només hi ha hagut nou assignacions d'ofici; és a dir, a famílies que no han entrat en cap de les opcions demanades. Tanmateix, assenyalen que amb vista a l'any vinent s'haurà d'estudiar com afrontar aquest canvi de tendència. En aquest sentit, la regidora, Sara Jaurrieta, reconeixia en el ple del districte de dijous passat que treballen «perquè l'any vinent hi hagi un grup més al districte», sense concretar per a quin curs.

Noguera adverteix que s'estan organitzant tots els afectats «perquè el que ens ha passat condicionarà els nou anys d'escolarització a primària dels nostres fills».

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.