Educació

EDUCACIÓ

Electrònica imaginativa

Els IES La Garrotxa d'Olot i Cendrassos de Figueres creen la placa Imagina per aplicar a la robòtica

Visita a l'Institut de Robòtica

La Garrotxa ha creat amb la col·laboració dels Cendrassos a través de Robolot –plataforma que aplega altres instituts– i per encàrrec del servei TAC d'Ensenyament una placa de control amb components electrònics perquè els alumnes de l'ESO tinguin un suport per aprendre creant diverses coses, com per exemple, robots. Paral·lelament, l'alumna de batxillerat tecnològic Ona Canals serà l'encarregada de preparar documentació oberta sobre sistemes Picaxe i sobre un programari gratuït de la Revolution Education LTD –una spin-off de la Universitat de Bristol per desenvolupar aquesta tecnologia–. Es tracta d'un recurs tecnològic creat en contacte amb altres empreses que desenvolupen productes per a l'educació i que és compatible amb altres tecnologies d'aquest àmbit. Tota aquesta informació es trobarà a l'enllaç Imagina del web d'Ensenyament edu365.cat.

Ona Canals, que ha muntat humanoides, i Sara Argerich, de l'IES Guissona, van visitar la Revolution Education com a premi del CSIC per haver guanyat el concurs de robots rastrejadors que organitza des de fa 10 anys el Robolot a la Fira de Sant Lluc d'Olot. Els van acompanyar el professor de l'IES La Garrotxa, Toni Moreno, i Anna Luque, del servei TAC. Fruit d'aquesta visita, es va signar un conveni per a la creació en català del seu programari i perquè funcioni a l'entorn Linux. La traducció la fan el Robolot i Ensenyament i, per al Linux, hi ha d'haver contactes amb les empreses que se'ls van suggerir. Aquesta versió en català es presenta al maig en una jornada internacional de Scratch a Cornellà de Llobregat. Per altra banda, el professor dels Cendrassos Joan Pellicer prepara el disseny d'un robot que es penjarà al web del Robolot. Un conveni amb l'Institut de Robòtica Industrial de la UPC i el CSIC permetrà visitar les instal·lacions als alumnes que hagin construït alguns dels dissenys proposats al web.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.