Educació

educació

Més d'una vintena d'escoles gironines mantindran la sisena hora

Els vuit centres públics de Salt i els quatre de Palafrugell continuaran fent una hora més el curs que ve per la casuística de l'alumnat que atenen

Tot i que la llista de centres encara no està tancada, per ara ja es coneixen més d'una vintena d'escoles de les comarques gironines que el curs que ve continuaran fent la sisena hora. Entre aquestes escoles hi ha les vuit escoles públiques de Salt i les quatre de Palafrugell, on es farà una hora més de classe perquè aquestes poblacions són considerades zones educatives preferents pel Departament d'Educació. Al costat d'aquests centres cal afegir-ne tres de Girona (Carme Huguet, Vila-roja i Font de la Pólvora), dos de Figueres (Anicet de Pagès i Josep Pous i Pagès) i el Napoleó Soliva de Blanes. Educació també ha autoritzat quatre zones escolars rurals (ZER) a poder conservar la sisena hora, entre les quals hi ha Els Terraprims, de Camallera. I també es continuarà impartint a l'escola Doctor Robert de Camprodon i a la Lacustària de Llagostera.

El sindicat USTEC-STEs valora positivament la supressió de la sisena hora en la majoria de les escoles, si bé considera que és un error que encara es mantingui en alguns centres. A més, segons Xavier Díez, de la USTEC, “allà on es conserva l'hora de més és justament on s'ha demostrat que resulta més ineficaç des d'un punt de vista pedagògic”, assegura fent al·lusió a les poblacions de Palafrugell i de Salt. Díez raona que per a aquests alumnes l'allargament de l'horari resulta contraproduent perquè es cansen més fàcilment i això es tradueix en problemes de disciplina. I en aquest sentit va explicar que alguns mestres d'aquestes escoles han demanat d'estar en comissió de serveis després de saber que es continuarà amb l'horari de les sis hores. Aquests sindicat aposta perquè se suprimeixi la sisena hora de tots els centres públics i privats “per posar fi a la competència deslleial”.

LA XIFRA

15
per cent
de les 233 escoles de les comarques gironines continuaran fent una hora més el curs que ve.

Una hora de més introduïda pel tripartit

La sisena hora la va introduir el tripartit a partir del curs 2006/2007 i es va anar implantant de manera progressiva a les escoles públiques arreu de Catalunya fins que l'any passat va ser una mesura ja generalitzada. L'executiu actual va decidir de fer marxa enrere en la mesura adduint que els resultats no compensen la inversió.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.