Educació

BAIX EBRE

Tortosa estrena institut a l'edifici Betània

Començarà el curs amb 436 alumnes, 356 d'ESO i 80 de batxillerat

Tortosa tindrà aquest curs acadèmic un institut públic al marge esquerre del riu Ebre. Fins ara, l'oferta d'ensenyament públic secundari es concentrava al marge dret del riu, on en pocs metres de distància hi havia l'institut Joaquim Bau i el Tortosa, però aquest últim ja ho té tot a punt per començar a impartir les classes a l'antic campus de la Universitat Rovira i Virgili (URV), a l'edifici Betània. Serà un emplaçament provisional fins que el Departament d'Ensenyament construeixi l'edifici definitiu al barri del Temple, però el govern ja ha deixat clar que no és “una prioritat màxima”. L'institut de Tortosa tindrà 436 alumnes, 356 dels quals d'ESO i els altres 80, de batxillerat. El centre té tres línies de secundària obligatòria i dues de batxillerat. “La col·laboració entre administracions ha fet possible que l'institut de Tortosa comence el curs al Betània”, va manifestar l'alcalde de Tortosa, Ferran Bel.

Dos mòduls prefabricats

Ensenyament va rebre les claus de l'edifici el 2 d'agost i durant l'últim mes el treball ha estat intens, ja que ha estat necessari fer obres per adequar les aules. També ha estat necessari instal·lar dos mòduls prefabricats, on hi haurà els vestidors i dos grups de batxillerat i un d'ESO. La inversió ha estat de 100.000 euros.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.