Educació

Paterna tanca l'escola oberta vespertina

Compromís titlla l'alcalde de mentider per dir que els serveis socials no patirien cap retallada

La coalició Compromís qualifica com a “greu retallada en serveis socials” la supressió de l'escola oberta vespertina, “servei de les mateixes característiques que l'escola matinera i que els pares dels xiquets tenien, en les escoles públiques de Paterna per les vesprades. Un servei que a més permetia conciliar vida laboral i familiar, però que ara s'ha eliminat de cara al nou curs.

En aquest sentit, el regidor Juanma Ramón recorda que “precisament els centres escolars són un dels focus on més es patirà la tisora d'Agustí, perquè també hi ha una reducció del 50% entre els conserges”.

Aquest servei “permetia que els xiquets i xiquetes continuaren en l'escola després de finalitzar l'horari escolar dos hores més, i això possibilitava que les mares i pares que ixen de treballar més tard pogueren recollir-los quan acabava la seua jornada laboral. Ara hauran de buscar altres opcions, sens dubte més cares i més dificultoses.

D'altra banda, l'escola matinera encara subsisteix però no se sap fins a quant de temps. De moment el preu l'han pujat de 20 a 26 euros, un 30% més que l'any passat.

Així, Compromís demanarà una reunió amb les Associacions de Mares i Pares, per a conéixer de primera mà les repercussions de la desaparició de l'escola oberta vespertina i demanar, conjuntament amb ells, que torne a obrir-se per a les famílies que necessiten d'aquest servei per a conciliar treball i vida familiar.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.