Educació

Quatre mil alumnes més i el mateix nombre de docents Acte de reconeixement als joves que van treure millor nota en la selectivitat

El curs començarà dilluns per a un total de 114.201 alumnes de les comarques gironines, 71.234 d'infantil i primària i 42.967 de secundària

Ensenyament garanteix un inici de curs normal

El curs 2011/12 començarà dilluns que ve a les comarques gironines amb un 3,6% més d'alumnes que l'anterior. Així dels 110.147 alumnes d'infantil, primària i secundària del curs passat, es passa als 114.201 escolars. La pressió més important a nivell quantitatiu recau en les escoles, amb prop de 2.700 nens de més. En canvi, el nombre de professors és el mateix que el del curs anterior: 8.400. El director d'Ensenyament a Girona, Albert Bayot, va assegurar que, a pesar de les incidències que es van registrar en l'adjudicació de places d'interins i substituts, tot el professorat serà dilluns a les aules i el curs començarà “amb tota normalitat”. Bayot va puntualitzar que aquestes incidències, que es van produir per un error en el sistema telemàtic, van afectar únicament 50 docents gironins i no 411 com va denunciar el sindicat Ustec-Stes. Tot i així, el director d'Ensenyament va explicar que amb els nomenaments que es van fer fins ahir, les plantilles dels centres quedaran totes cobertes i els professors afectats tindran “una plaça de característiques semblants” a la que els hagués pertocat si no s'hagués produït un error en el sistema informàtic de nomenaments. Bayot va reconèixer que aquest sistema és “millorable”, però va descartar tornar a fer els nomenaments de manera presencial, tal i com li va reclamar la Ustec, adduint que aquest tipus d'adjudicació “era molt feixuc”.

El director d'Ensenyament es va mostrar convençut que amb la reorganització de les plantilles arran de la supressió de la sisena hora i la introducció d'una hora més de docència es podrà assumir l'increment d'alumnes.

Respecte de les protestes anunciades a Roses –pels barracons a l'escola Montserrat Vayreda– i a Tossa –per la falta d'un mestre de reforç al col·legi Ignasi Malé–, Bayot va dir que són legítimes i que no entorpiran l'inici de curs. Quant al problema de Tossa, el director d'Ensenyament va explicar que ahir havia comunicat al centre la concessió de mig professor. Ara cal veure si l'AMPA s'hi conforma o no.

Mòduls prefabricats

El nombre de mòduls prefabricats per al curs que està a punt de començar serà de 308,22 més que l'any anterior. Alguns d'aquests mòduls corresponen a la nova escola de Girona, a Domeny. Aquest curs també es posaran en marxa les escoles de Maçanet, de les Preses i l'institut escola de Lloret.


Divuit joves d'instituts de Girona que aquest any han tret les millors notes de la seva promoció en la selectivitat van ser ahir objecte de reconeixement per part de l'Ajuntament, en un acte al qual van assistir acompanyats de professors i familiars. L'alcalde de Girona, Carles Puigdemont, els va animar a continuar amb l'actitud d'esforç i els va demanar que ajudin a treure el país de la crisi. “Us tocarà a vosaltres pagar els nostres excessos”, va dir Puigdemont. L'alcalde va regalar a cadascun d'ells uns llibres. En l'acte es va fer un reconeixement a Marc Capilla, guanyador del premi Yuz.

LA XIFRA

3,6
per cent
d'increment d'alumnes a les comarques gironines respecte del curs passat.

LA DATA

12.9.2011
Dia en què comença el curs
per als 114.201 alumnes d'ensenyament primari, infantil i secundari.

LA FRASE

Tot el professorat estarà dilluns als centres i el curs començarà amb tota normalitat
Albert Bayot
director dels serveis territorials d'ensenyament

Trenta-sis escoles mantenen la sisena hora

Tot i que la sisena hora s'ha eliminat de manera generalitzada, a la demarcació hi haurà 36 centres que la mantindran. Es tracta, d'una banda, de 24 escoles on Ensenyament ha decidit que calia que es mantinguessin perquè es troben en entorns econòmics i socials desfavorits. Són les escoles de Salt, Palafrugell i Llagostera. Dins de les 36, hi ha també 7 centres de zones escolars rurals (ZER) i unes altres cinc escoles que han decidit d'oferir, amb els mateixos recursos de què disposaven el curs passat, la sisena hora. Es tracta dels col·legis Verd i Montjuïc de Girona; l'Estació de Sant Feliu de Guíxols; Mare de Déu de Núria de Ribes de Fresser, i el Torras Jonama de Mont-ras. Les altres 184 escoles oferiran aquest curs, per primer cop, el servei de suport personalitzat, pensat per ajudar els escolars de primària amb dificultats d'aprenentatge.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.