Educació

Prop d'un centenar de pares i alumnes reclamen una escola nova a Roses

Demanen que es construeixi l'edifici del CEIP Montserrat Vayreda que fa set anys que funciona amb barracons

Ajuntament i professorat hi donen suport

Gairebé un centenar de pares i alumnes de l'escola Montserrat Vayreda de Roses es van concentrar ahir a les nou del matí per reclamar que es construeixi el centre educatiu. Es queixen que fa massa anys que l'escola funciona amb barracons i reclamen que es desencalli el projecte per fer el centre d'obra. Els manifestants van lluir pancartes amb els lemes “Volem la nostra escola d'obra ja!”, “Quants anys més haurem d'esperar?” i “Prou excuses, prou barracons”.

L'alumnat d'aquest escola fa set anys que està en barracons i tant les famílies com els mestres demanen a la Generalitat que doni una resposta sobre quan es començaran les obres. La presidenta de l'AMPA, Paqui Guijarro, va advertir que continuaran les protestes mentre no se solucioni: “Nosaltres i una altra escola som les que més temps fa que estem en barracons de tot Catalunya; si això no ho troben una prioritat...” “Hi ha nens que van començar P3 en barracons, i fan quart i encara no tenen escola”, va afegir-hi.

A l'escola hi ha 320 alumnes que estudien en nou barracons. D'ençà que es va crear el centre, s'han desdoblat ja en dues línies els primers cursos. La directora, Montse Testar, va explicar ahir que la direcció i el professorat dóna suport a la reivindicació de pares i alumnes i va fer notar que el que era una cosa provisional s'ha convertit en fixa. “Aquest any hem solucionat els problemes d'espai que teníem perquè l'Ajuntament ha instal·lant un mòdul més, però l'any que ve tornarem a tenir el mateix problema”, va explicar.

L'Ajuntament de Roses també dóna el seu suport a l'AMPA del Montserrat Vayreda. L'alcalde rosinc, Carles Pàramo, que va visitar ahir al matí el centre, sosté que “el govern és conscient del problema de Roses i té ganes de solucionar-lo”. La primera tinent d'alcalde, Montse Mindan, va concretar que esperen que l'obra pugui entrar als pressupostos del 2012.

De moment s'estan urbanitzant els terrenys en què es construirà la futura escola, tot i que per fer el projecte i tirar endavant l'obra s'haurà d'esperar que hi hagi diners.

LA FRASE

Hi ha nens que van començar P3 en barracons i fan quart i encara no tenen escola nova
Paqui Guijarro
presidenta de l'ampa
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.