Educació

ENSENYAMENT

Banyoles necessita més places de secundària

L'Ajuntament considera urgent poder disposar d'una quarta línia en algun dels tres instituts públics ja existents a la ciutat

Resoldre la saturació que es registra als centres de secundària ha esdevingut una prioritat per a l'Ajuntament de Banyoles. “S'ha de resoldre els pròxims anys”, ha dit aquesta setmana el regidor d'Educació, Jordi Congost, basant-se en les xifres d'aquest curs: en els tres instituts de titularitat pública hi ha matriculats 1.313 alumnes, una xifra que fa insuficients les tres línies de què disposen i ha obligat a crear un “bony” a ESO en cada centre. Tenint en compte el nombre d'alumnes de l'últim curs de primària a la comarca, es preveu que al curs vinent la situació empitjori notablement.

Un nou centre, difícil

L'Ajuntament ja ha ofert uns terrenys a la Generalitat perquè hi construeixi un nou institut (un equipament que també pretén el municipi veí de Porqueres), però, atesa la situació econòmica, Congost no creu que aquesta hagi de ser forçosament la solució. El regidor es decanta més per incorporar una quarta línia en algun dels instituts existents. “Hem de buscar conjuntament amb el Departament d'Educació una solució per atendre la massificació a secundària”, va manifestar ahir el regidor, que precisament els pròxims dies es reunirà amb el delegat d'Educació a Girona per tractar aquesta qüestió.

LA XIFRA

1.313
alumnes
estan matriculats als tres centres de secundària públics que hi ha a la ciutat.

Nova edició de la guia de recursos

Coincidint amb l'inici de curs, l'Ajuntament de Banyoles ha publicat una nova edició de la Guia de Recursos Educatius. S'hi proposen 69 activitats organitzades amb les entitats locals, d'entre les quals destaquen unes sessions sobre hàbits d'higiene dental i uns tallers d'iniciació a l'astronomia. Per segon cop, la guia no s'ha editat en paper sinó que s'ha de consultar o baixar de Banyoles.cat

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.