Educació

equipaments

El pavelló de l'escola Fabra de Lloret està obert al públic

L'equipament esportiu que es va inaugurar ahir, integrat dins les instal·lacions de l'escola pública Pompeu Fabra, ha tingut un cost d'1,6 milions d'euros i podrà ser utilitzat per tots els veïns

L'Ajuntament de Lloret de Mar i l'escola pública Pompeu Fabra van estrenar ahir el pavelló, que dóna servei tant a l'Ajuntament com a l'escola. L'equipament és municipal, però està dins del recinte escolar. S'ha construït després que, durant molts anys, l'escola hagués anat reivindicant poder disposar d'un gimnàs. El Departament d'Ensenyament, però, no satisfeia aquesta necessitat. D'altra banda, a Lloret també hi faltava un pavelló, segons el mapa d'instal·lacions esportives municipals, i el consistori, d'acord amb l'escola i l'AMPA, va decidir fer-lo al recinte escolar, en comptes de projectar-lo en un altre espai del municipi.

Es va començar a construir el juliol del 2010 i es va acabar el passat mes de juny. Va tenir un cost d'1.600.000 euros, finançat en part l'Ajuntament (700.000 euros), la Secretaria General de l'Esport (600.000) i la Diputació de Girona (300.000).

Les instal·lacions del pavelló, un cop construït i segons un conveni entre l'Ajuntament i l'escola, són d'ús escolar durant l'horari lectiu i, a partir de les cinc de la tarda i el cap de setmana, en poden disposar els clubs i els usuaris del municipi. L'equipament té un accés des del carrer perquè els clubs no hagin d'entrar per l'escola i, evidentment, també s'hi accedeix des de l'interior del recinte escolar. A més, l'Ajuntament va cedir un magatzem per a material escolar.

L'equipament consta de dues plantes: una planta baixa de 1566,43 m² construïts i una primera planta de 466,15 m².

La construcció de l'equipament respon a la reivindicació de l'associació de pares i mares la direcció de l'escola, que remunta fins a la inauguració del centre ara fa 25 anys, per tal que s'hi construís un espai esportiu. Ara, ja és una realitat. S'ha optat per una solució mixta, de manera que les instal·lacions, fora de l'horaris lectiu, també les pot utilitzar la ciutadania.

L'escola va tenir un paper preponderant, com és lògic, a l'acte d'inauguració. Hi va parlar la directora, un representant de l'AMPA, i també va prendre la paraula l'alumnat, amb un parlament a càrrec d'un nen i una nena, i també amb un espectacle plàstic a càrrec d'un grup d'alumnes.

La descoberta de la placa la va fer el secretari general de l'Esport de la Generalitat, Ivan Tibau. També hi van intervenir el president de la Diputació de Girona, Jaume Torramadé, i l'alcalde de Lloret, Romà Codina.

LA FRASE

Ha estat un projecte consensuat i acceptat per totes les parts, i adaptat a la demanda
Ivan Tibau
Director general de l'Esport

A Lloret hi falta encara una escola

A Lloret de Mar hi ha ara cinc escoles: una de concertada, la Immaculada Concepció, i quatre més, de les quals tres són de tres línies (Pere Torrent, Àngels Alemany i Pompeu Fabra). L'escola Esteve Carles, al centre del poble, és l'única d'una línia. Fa poc temps es va acabar l'edifici de secundària de l'institut escola de Fenals, i ara s'hi està acabant de construir la part de primària, que segurament no estarà enllestida fins al curs vinent.. De moment, l'alumnat està en mòduls prefabricats. El regidor d'Ensenyament de Lloret, Ignasi Riera, va sostenir que, per les necessitats de creixement de la població, fa falta una altra escola, i dir que properament parlarà d'aquest tema amb el delegat d'Ensenyament a Girona, Albert Bayot.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.