Educació

Ensenyament

Constitueixen el Consell d'Educació de Figueres

El nou òrgan substitueix l'antic Consell Escolar i n'assumeix i amplia les funcions

El vell organisme es veia poc operatiu i se n'ha simplificat la tria de representants, que ara en són més

Fruit del pla estratègic educatiu i formatiu de la ciutat, un treball de reflexió i diagnosi elaborat en l'anterior mandat que projectava accions sobre l'educació, la formació i els seus àmbits d'actuació a Figueres, va néixer abans-d'ahir dilluns un òrgan anomenat Consell d'Educació de la Ciutat de Figueres en una trobada feta al saló de sessions de l'Ajuntament. Aquest nou òrgan substituirà l'antic consell escolar municipal i en pretén ampliar, millorar les funcions i els objectius. El nou Consell d'Educació de la ciutat de Figueres assumirà les funcions d'assessorament, consulta i participació sobre qualsevol tema relacionat amb l'educació no universitària dins l'àmbit territorial de la capital de l'Alt Empordà.

En l'acte de constitució, hi van ser presents l'alcalde de Figueres, Santi Vila, així com el director dels serveis territorials de la Generalitat a Girona, Albert Bayot. Durant aquesta primera trobada es va aprovar el reglament del nou organisme que té per objectius ampliar la representació, la participació, l'agilitat i la utilitat del consell.

El regidor d'Educació, Josep Maria Godoy, va explicar ahir que la necessitat de constitució del Consell d'Educació va néixer de l'anquilosament de l'anterior consell escolar: “El procés per escollir els representants es feia extraordinàriament feixuc, i el que s'ha fet ha estat ampliar la representació en el consell i simplificar l'elecció dels membres, fent elegibles els que sorgeixen dels mateixos consells escolars.” Sobre l'operativitat d'un òrgan tan ampli, Godoy no hi veu problema: “El plenari es reuneix tres cops a l'any i la nostra feina a l'Ajuntament consistirà a dinamitzar el treball sectorial amb directors, alumnes i pares per tal que el plenari sigui un fòrum de debat.”

Tres òrgans motor

Els tres òrgans motor del nou organisme són la comissió permanent, les comissions de treball i el plenari que podrà tenir un màxim de 70 representants i que està format per regidors de l'Ajuntament, representants dels alumnes, de pares i mares, de professors, de directors, de personal d'administració i de serveis, i dels serveis d'Ensenyament. El plenari es reunirà quatre cops per curs: setembre, desembre, març i juny.

LA DADA

70
representats
és el nombre màxim de membres del plenari establert pel reglament del nou Consell d'Educació.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.