Educació

Ensenyament

Educació adjudica el projecte de l'escola Sa Forcanera de Blanes

Tècnics del departament, l'Ajuntament i l'empresa adjudicatària es reuniran demà per començar a definir com serà la futura escola, que està en mòduls

El Departament d'Educació de la Generalitat va adjudicar el mes passat la redacció del projecte de l'obra de l'escola de Sa Forcanera de Blanes a l'empresa 080 Arquitecta SL per valor d'uns 320.000 euros i un termini de redacció de tres mesos. Demà, tècnics d'Urbanisme de l'Ajuntament, d'Ensenyament i de l'empresa adjudicatària per avaluar sobre el terreny les necessitats de l'escola i posar en comú la informació necessària per redactar el projecte.

L'alcalde de Blanes, Josep Marigó, va explicar que des de l'Ajuntament va adreçar una carta al delegat d'Ensenyament en què li exposava que era impossible continuar creixent en mòduls (s'havia autoritzat la instal·lació d'un nou mòdul). “Teníem problemes greus, i per això, després d'estudiar els pros i contres, Ensenyament ha desencallat la redacció del projecte”, va explicar l'alcalde. L'alcalde aposta per un procés al màxim de participatiu perquè tant la comunitat educativa com l'Ajuntament hi pugui fer aportacions. Segons va explicar Marigó, en una reunió mantinguda dilluns, el delegat d'Ensenyament, Albert Bayot, va dir que durant el curs 2012/2013 una part de l'escola ja s'hauria de poder traslladar a les noves instal·lacions, però segurament no estarà al cent per cent a punt fins al curs 2013/2014. “El 2012 ja hi haurà consignació pressupostària per començar a fer les obres”, va dir Josep Marigó.

LA FRASE

En un futur l'escola quedarà molt cèntrica, i volem que es pensi en les necessitats d'ara i del futur
Josep Marigó
alcalde de blanes

LA DATA

320.000
euros és el cost de la redacció del projecte de l'escola, que farà l'empresa 080 Arquitecta.

Aposten perquè sigui una escola de tres línies

Marigó va explicar que ha demanat al departament que l'escola es faci pensant en les necessitats actuals i futures, i atès que tot el polígon de la zona s'anirà desenvolupant i tindrà cada cop més necessitats, opina que més val pecar per excés que per defecte, ja que segurament anirà tenint més alumnat. L'escola té ara 500 alumnes i en alguns cursos, tres línies.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.