Educació

La UdG és distingida Campus d'Excel·lència en turisme i aigua

L'anunci de la concessió de la certificació al Campus Euromediterrani del Turisme es va anunciar en l'acte d'inici de curs de la UdG

El projecte és compartit entre la UdG, la Universitat de les Illes Balears, l'ICRA i el CSIC

La Universitat de Girona va rebre ahir la concessió del Campus d'Excel·lència Regional al projecte Campus Euromediterrani del Turisme i l'Aigua. El projecte era presentat conjuntament amb la Universitat de les Illes Balears, el Consejo Superior de Investigaciones Científicas i l'Institut Català de Recerca de l'Aigua. L'obtenció d'aquesta distinció per part del Ministeri d'Educació i Ciència significa per una banda un reconeixement pel nivell de qualitat de la feina feta fins ara per aquestes quatre entitats, i alhora les situa a primera fila a nivell internacional pels projectes i la recerca que desenvoluparan a partir d'ara en el camp del turisme i l'aigua.

L'anunci –molt aplaudit– de l'obtenció del Campus d'Excel·lència Regional es va fer ahir en el marc de l'acte d'inauguració del curs 2011-2012 de la UdG. La rectora en va informar després d'haver rebut la bona notícia pocs minuts abans en un missatge de text pel mòbil. “És realment una gran satisfacció i s'ha pogut anunciar en el moment més oportú”, explicava més tard Anna Maria Geli. La rectora també va subratllar que aquest èxit és el resultat d'un treball molt ben fet entre les quatre parts que defensaven el projecte, i que significaria un gran impuls pel territori gironí. Damià Barceló, director de l'ICRA, també es felicitava ahir al vespre d'aquesta distinció: “És molt important perquè ens col·loca en primera fila a nivell d'Espanya i a nivell internacional. Associar Girona i Aigua i donar al conjunt un ressò internacional és molt important. Per totes les qüestions d'aigua, recursos i descontaminació passem a ser en primera línia”, va dir Barceló. L'ICRA ja té en curs diversos projectes de treball d'àmbit internacional, un dels quals es basa en la transferència de coneixements entre Europa i l'Índia.

Des de la Facultat de Turisme, el degà Lluís Mundet també ho va valorar com una molt bona notícia. “És el resultat d'una feina de molts anys, que arrenca l'any 89 amb l'Escola de Turisme i avui en recollim els fruits. La Facultat de Turisme va ser el primer centre públic de Catalunya a dedicar-se al turisme, i ara això ens donarà un nou impuls”, va explicar Mundet. La Facultat de Turisme ofereix actualment tres màsters i ja col·labora en diversos projectes d'àmbit internacional.

Una obertura i noves oportunitats

En espera del detall dels recursos econòmics que pugui significar pel Campus Euromediterrani del Turisme i l'Aigua, la UdG va avançar ahir en un comunicat, que el Ministeri d'Educació ha dotat el programa de Campus d'Excel·lència amb més de trenta-cinc milions d'euros, que es repartiran entre aquells que hagin obtingut la qualificació. També es destaca el reconeixement a una trajectòria tan sòlida com compromesa en la recerca en aigua i turisme, amb la sostenibilitat com un horitzó final.

“Se'n beneficiaran els docents i investigadors i obrirà noves oportunitats als estudiants, els nostres futurs investigadors”, conclou el mateix comunicat.

Set universitats catalanes

Amb la concessió del Campus d'Excel·lència al Campus Euromediterrani del Turisme, la UdG s'afegeix a la resta de les universitats catalanes que ja havien obtingut la certificació. Cinc centres catalans tenien aquesta màxima distinció fins ara: la Universitat de Barcelona (UB), la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), la Universitat Pompeu Fabra (UPF), la Universitat Oberta de Catalunya (UOC) i la Universitat de Lleida (UdL). El Campus Catalunya Sud de la Universitat Rovira i Virgili (URV) és distint com a Campus d'Excel·lència en l'àmbit regional, el mateix en el qual entra ara el projecte defensat per la UdG, la Universitat de les Illes Balears, l'ICRA i el CSIC.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.