Educació

educació

Els estudiants escalfen motors per a la vaga de demà

El sindicat d'estudiants ha organitzat diversos actes avui a la UdG, entre els quals un dinar popular, debats i xerrades

Ocuparan la Facultat de Lletres aquesta nit i demà es manifestaran

Els estudiants de la Universitat de Girona escalfen avui motors per a la vaga convocada per demà pel Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans. Durant tot el dia, s'han organitzat activitats a la UdG, entre les quals destaquen un dinar popular davant del rectorat –a les dues–, així com xerrades i debats. A més, l'alumnat té previst ocupar aquesta nit la Facultat de Lletres i s'ha demanat als estudiants que es vulguin afegir a la protesta que portin el que els calgui per dormir-hi. Els últims dies s'han muntat taules informatives i s'han penjat pancartes.

Pel que fa a demà, els universitaris –i també els de secundària– estan convocats a una jornada de vaga i a una manifestació que es farà a les dotze del migdia davant de l'edifici del rectorat. En l'assemblea que es farà aquest vespre es decidirà si es faran o no piquets per evitar l'entrada d'estudiants a les aules. Una de les possibilitats que es planteja és fer algun bloqueig simbòlic a l'entrada de la universitat.

Contra les retallades

Segons ha explicat Jordi Alemany, del Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans, amb aquesta vaga es vol defensar la universitat pública i protestar també contra les retallades ja aprovades pel govern de la Generalitat i “les que han de venir”, va assegurar. La convocatòria de vaga per demà s'ha fet extensiva als estudiants de tercer i quart d'ESO i els de batxillerat. Fins ahir, s'hi havien adherit els estudiants d'instituts de Girona, Celrà i Figueres, entre d'altres. També s'ha demanat al PAS (personal administratiu i de serveis) i al professorat que s'uneixin a la vaga perquè sigui extensiva a tota la comunitat universitària.

LA DATA

17.11.2011
és el dia
de vaga d'estudiants que s'ha convocat. Hi ha una manifestació a les dotze del migdia davant del rectorat.

Convocatòria als Països Catalans

El sindicat d'estudiants ha fet la convocatòria de vaga general tots els Països Catalans, sota el lema Alerta de privatització. Guanyem la universitat de tots i totes! Hi ha previstes manifestacions a les capitals principals: Barcelona, Lleida, Tarragona, Castelló de la Plana, Alacant, València i Palma. Totes les protestes es fan a les dotze del migdia, també la de Girona, excepte la de la capital catalana, que es farà a les sis de la tarda.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.