Educació

barcelonès

Gràcia clama contra la retallada en ensenyament

Pares i alumnes de centres lectius afectats pels ajustos es manifesten a la plaça de la Vila

Reclamen la construcció d'uns equipaments que acumulen llargs retards

Embolcallats amb samarretes grogues que s'han convertit en símbol distintiu de les seves proclames, i proveïts de xiulets, xarangues i pancartes, uns 400 pares i alumnes del districte de Gràcia de Barcelona es van manifestar ahir a la tarda a la plaça de la Vila per exigir la construcció de diversos centres educatius que s'han vist afectats per la política de retallades. Independentment a aquesta reivindicació de caràcter territorial, la protesta també es va voler erigir com un acte en defensa d'una escola pública no només digna, sinó també de qualitat. Un clam adreçat indistintament al govern de la Generalitat i al consistori de la capital catalana, i que es resumia amb un lema d'una claredat i contundència meridianes: Per l'escola pública, l'escola de tots i totes, ni un pas enrere!

Malgrat que la nombrosa presència de canalla va donar a la concentració un to i caràcter molt colorista, entre els presents també es palpava el malestar que ha causat la paralització d'uns projectes que, en molts casos, ja arrossegaven retards clamorosos. És el cas, per exemple, de l'escola Univers, que fa tres anys que és en barracons. “Pel que sabem, ara mateix no hi ha ni projecte per fer el nou centre, i la solució que se'ns dóna és estar-nos tres anys més en mòduls”, comentava ahir José Lloret, un dels manifestants. En una situació molt semblant, per no dir idèntica, es troben les famílies que tenen matriculats els seus fills a l'escola bressol Jaén. En aquest estat, el manifest redactat per les entitats convocants –entre les quals hi havia associacions de pares i col·lectius veïnals graciencs– demana que aquests equipaments, juntament amb la guarderia Caspolino i l'institut Vallcarca, s'executin “amb celeritat”. En aquest últim cas, una de les fórmules que es proposa per desbloquejar-ne la construcció és que l'assumeixi l'Ajuntament de Barcelona a través del pla d'actuació del districte que s'hauria d'aprovar en els propers mesos.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.