Educació

Educació

Comença l'enderroc de l'antic Pericot de Girona per poder fer el nou edifici

Ensenyament preveu que en poc més d'un mes ja sigui tot a terra

El nou edifici escolar ha d'estar acabat per poder-hi començar el curs 2012-2013

El procés d'enderroc de l'antiga escola Pericot de Girona es preveu que comenci avui mateix després que des de mitjan mes de desembre se n'hagi buidat l'interior. La previsió és que avui entrin al recinte les màquines que han d'enderrocar d'aquest gran edifici que es va construir a finals dels anys seixanta. En l'actualitat, l'edifici es troba en mal estat, ja que va quedar sense ús a finals dels anys noranta, un cop es va conèixer que l'edifici tenia aluminosi.

El director del serveis territorials d'Ensenyament, Albert Bayot, assenyala que “l'enderroc de l'edifici es preveu que sigui ràpid i es pugui acabar a finals de mes si no hi ha entrebancs”. A banda de la demolició d'aquest gran immoble també cal iniciar en les properes setmanes el condicionament del terreny on es preveu construir el nou edifici per a l'escola Pericot. Bayot assenyala que “el govern ha prioritzat aquesta obra malgrat la situació actual, perquè hem de comptar amb el nou edifici per a l'inici de curs 2012-2013. Gisa va adjudicar l'obra de la nova escola de dues línies i per a uns 450 alumnes per un import de 4,2 milions d'euros. El nou edifici permetrà a l'escola abandonar els mòduls prefabricats que ocupa des del setembre de l'any 2006 a tocar del sector comercial de Mas Gri.

Troben sitges del bronze

Els treballs al lloc on ha d'anar el nou edifici s'han iniciat amb una prospecció arqueològica que ha permès detectar sitges que segons els arqueòlegs podrien datar de l'edat del bronze, situades només a quaranta centímetres de profunditat. Ara es procedirà a documentar-ne la troballa.

LA DATA

09.2012
Ensenyament
preveu que a principi del proper curs ja pugui disposar del nou edifici de l'escola Pericot.

El nou institut haurà de continuar esperant

El responsable d'Ensenyament a comarques gironines, Albert Bayot, reconeix que el reclamat nou institut no entra en el plans del departament a curt termini. “Per les dades que tenim, la necessitat clara d'un nou institut la veiem d'aquí a tres cursos”, certifica Bayot. El Consell Escolar Municipal (CEM) de Girona reclama des de fa anys un nou centre de secundària.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.