Educació

EDUCACIÓ

El govern de la Bisbal vol consensuar aquest mes el futur de l'escola bressol

Es reuniran amb l'AMPA per analitzar si s'apugen les quotes mensuals o bé es retalla en personal

Els pares aposten per mantenir tots els llocs de treball

La tinenta d'alcalde d'Ensenyament de l'Ajuntament de la Bisbal, Núria Anglada, es reunirà amb l'AMPA de l'escola bressol municipal El Tren Petit per consensuar el futur econòmic del centre. Per no haver d'apujar les quotes, l'anterior govern era partidari de prescindir de tres docents – amb menys personal ja se satisfaria la ràtio prevista per al nombre d'alumnes–, però les mares i pares es van avenir a pagar una mica més per tal que no s'acomiadés ningú.

Anglada s'ha compromès a presentar a l'AMPA el pressupost del centre pel 2012, però no ho farà fins que la Generalitat els comuniqui quina subvenció rebrà. Al consistori auguren que l'import de l'ajut serà menor que el de l'any passat, en què ja hi va haver dèficit. Els preus actuals estan “al nivell i fins i tot una mica per sota dels d'altres poblacions” del Baix Empordà, explica la regidora.

El risc d'un gran augment

Tant CiU com el PSC ja havien coincidit amb l'AMPA, mesos enrere, en la possibilitat d'apujar una mica els preus, però ara, en previsió que el dèficit encara creixi, l'alcalde, Òscar Aparicio, alerta que “si cal un increment massa elevat hi pot haver el risc que algunes famílies deixin de dur-hi els fills”, de manera que així tampoc surtin els números amb menys alumnes. Malgrat això, fins ara no tenen constància de cap disminució notable en el nombre de matriculats.

Mentrestant, els tècnics que el govern ha designat perquè analitzin la despesa de tots els serveis municipals estudien “la possibilitat de reduir altres costos”, com ara optimitzar els subministraments i la compra de materials docents.

LA XIFRA

160
alumnes
és la capacitat de l'escola bressol El Tren Petit, que també presta servei als municipis de l'entorn.

L'alternativa de reduir la jornada laboral

L'altra alternativa per garantir, alhora, la continuïtat de tot el personal i una reducció de la massa salarial seria la reducció de les jornades de treball. La mesura, però, requeriria negociar amb la plantilla i que tots els afectats l'acceptessin voluntàriament. El consistori, finalment, podria incrementar la seva aportació al pressupost.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.