Educació

ensenyament

Set mil alumnes gironins de 4t d'ESO fan les proves de competències bàsiques

Un article de Josep Maria Espinàs sobre la propina i diversos problemes de matemàtiques van centrar els primers exàmens, que avui continuen

Un total de 6.903 alumnes de 4t d'ESO dels centres públics, privats i concertats de les comarques gironines van afrontar ahir la primera tanda de proves d'avaluació, les de llengua catalana i matemàtiques. En el primer examen, el de català, els adolescents van haver de respondre a preguntes tipus test sobre un text amb consells per fer bones fotografies. I el segon exercici era un article d'Espinàs sobre les propines. A més de respondre a algunes preguntes tipus test, van haver de fer una redacció d'entre deu i quinze ratlles exposant la seva opinió sobre la propina. En la prova de matemàtiques se'ls va plantejar un seguit de problemes, un dels quals es referia a l'organització d'una festa i a la distribució de les despeses. Calcular el cost per metres que suposaria fer unes obres a la plaça de la vila i determinar les mesures que hauria de tenir l'orla de final de curs van ser altres dels problemes que van haver de resoldre. Avui els alumnes hauran de fer les proves de llengua castellana i llengua estrangera.

A les comarques gironines, s'han organitzat nou comissions d'avaluació que, distribuïdes pel territori –una per comarca, aproximadament–, vetllen pel bon desenvolupament d'aquestes proves. Hi ha 270 professors externs al centre que són els responsables de posar les proves i 135 més, encarregats de corregir-les. Els centres rebran els resultats abans de Setmana Santa. Les proves es fan en el segon trimestre del curs justament perquè si es detecta que algun alumne va fluix, se li pugui donar un reforç en el darrer trimestre.

La primera jornada de les proves es va desenvolupar sense cap incidència a les comarques gironines, segons va destacar el delegat Albert Bayot.

LA XIFRA

270
professors
externs al centre són els responsables de posar les proves i 135 més, de corregir-les.

Un sistema per ‘examinar' l'ESO

Aquest és el primer cop que es duen a terme uns proves externes per avaluar el grau de domini de competències bàsiques al final de l'ESO. La prova està dissenyada pel Consell Superior d'Avaluació del Sistema Educatiu. Les proves de 4t d'ESO s'afegeixen a les de 6è de primària en què s'avalua l'assoliment de competències al final d'aquesta etapa.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.