Educació

La contraportada

L'alumne i la màquina

La UdG presenta el torneig de robòtica per a instituts First Lego League i convida l'equip vencedor de l'any passat al Parc Científic i Tecnològic

Un torneig de robòtica per a instituts i altres coses més. És el que serà diumenge a l'Escola Politècnica Superior, al campus de Montilivi, la segona edició de la First Lego League. L'equip vencedor del 2011 a la Universitat de Girona (UdG) va ser l'AD-149, de l'institut Alexandre Deulofeu de Figueres. Ahir part dels seus membres van fer una exhibició a la rectora de la UdG, Anna Maria Geli, entre altres personalitats, en la presentació del torneig, al Parc Científic i Tecnològic.

“El fet de participar en una cosa nova motiva molt els alumnes, i si és amb un robot i Lego, encara més”, destaca la professora de tecnologia de l'institut Deulofeu, Gemma Roca. Roca va guiar l'enginy de deu estudiants de quart d'ESO, alguns dels quals fan el batxillerat científic i tecnològic. Un dels estudiants, Àngel Renart, va fer de portaveu del grup. “Guanyis o no, el torneig t'aporta més del que et treu. Et treu hores [extraescolars] a la tarda... això es pot assumir, veient el que guanyes.”

El treball del grup amb el robot el dia de la competició arriba després d'una feina exhaustiva de documentació, el projecte científic. “Quan et demanen un projecte, has de buscar informació. Ara ens han dit: «Seguretat alimentària». Això significa molta feina de recerca, però t'ajuda a espavilar-te per tu sol, perquè evidentment en el món no t'ho donen tot fet”, diu Renart. El grup de Figueres ha fet també una campanya de cerca de diners per finançar-se la inscripció, el tauler i les peces.

A banda de la UdG, l'organització de la segona edició és a càrrec de la Fundació Príncep de Girona, representada ahir per la seva directora general, Mònica Margarit, i la Fundació Scientia, que presideix David Serra, també ahir al Parc. La UdG hi aporta voluntaris de Ciències, d'Educació i de la Politècnica. El vicerector de planificació i qualitat de la UdG, Martí Casadesús, valora el fet que el torneig és una de les activitats científiques i culturals que fa la universitat per als seus estudiants o per als que encara no hi han arribat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.