Educació

educació

L'Escola Pia obrirà a Salt un centre de primària nou

Serà el quart col·legi concertat del municipi, i s'instal·larà en barracons en un terreny provisional situat al costat de l'Espai Gironès

De moment tindrà una línia de P3, però si cal se'n faran dues

El municipi de Salt disposarà a partir del curs vinent d'un nou centre escolar. En aquest cas serà un centre concertat de l'Escola Pia de Catalunya, que obrirà així el seu segon centre escolar a la demarcació –l'altre és a Olot.

La previsió és que de moment la nova escola tingui només una línia, però el director dels serveis territorials d'ensenyament a Girona, Albert Bayot, va dir que si durant la preinscripció o posteriorment es detecta que en cal una altra “es farà, perquè el conveni ja ho preveu”. Si es confirma la línia única, l'oferta escolar de Salt per al curs vinent serà de 19 línies.

L'Escola Pia va expressar al Departament d'Ensenyament la voluntat de fer un nou centre a un municipi “amb dificultats i amb alumnes en situació de risc”. Els càlculs dels serveis territorials eren que faria falta una línia més a P3 a Salt per a l'any vinent, i per aquest motiu es va decidir que el nou centre es fes al municipi.

L'escola ocuparà un terreny situat a la confluència entre els carrers Rocacorba i Pla de Salt, davant l'Espai Gironès i al costat del SES Salvador Sunyer. Aquesta ubicació serà provisional, per a un període màxim de dos anys. L'alcalde del municipi, Jaume Torramadé, va dir que la ubicació definitiva serà “pels voltants” del terreny que ara ocuparan. L'alcalde va reiterar el compromís del seu govern en l'educació. Amb aquest nou centre seran quatre les escoles concertades de Salt. Pel que fa a la reivindicació de la construcció d'un edifici per l'escola El Gegant del Rec, que és una de les escoles de Salt que està en mòduls prefabricats. Bayot va dir la construcció d'aquesta escola “és una de les prioritats del departament”, però va puntualitzar que dependrà de les disponibilitats econòmiques.

LA XIFRA

19
línies
formaran l'oferta educativa de Salt el curs vinent. L'Escola Pia en tindrà una, tot i que si cal se'n faran dues.

“Cristiana, però oberta a tothom”

El secretari general de l'Escola Pia, Joan Vila, va dir que és conscient que la institució que representa “se sol vincular a escoles d'elit”, però va dir que la de Salt “no ho serà, sinó que estarà oberta a tothom, tant a persones amb més capacitat econòmica com a persones amb menys”. Vila va exposar els altres centres que la institució té i que estan situats en zones amb alts índexs de nouvinguts o amb situacions socials complexes. El representant de l'Escola Pia va afegir també que, tot i ser una escola cristiana, està “oberta a tothom”, i va posar com exemple que a les seves escoles “no es fa l'assignatura de religió, sinó una de cultura religiosa”.

Vila va expressar el seu desig d'integrar-se amb total normalitat a la xarxa d'escoles de Salt, que el regidor d'Educació Robert Fàbregas va qualificar de “molt activa”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.