Educació

Baix Llobregat

Cornellà ja té zona única d'inscripció escolar

Ensenyament dóna llum verd al canvi pocs dies abans de l'inici del procés

Els serveis territorials d'Ensenyament al Baix Llobregat han donat llum verd a la creació d'una única zona d'inscripció escolar a Cornellà pocs dies abans de l'inici oficial del procés d'elecció de centre. La ciutat passarà de dues a una zona com havia sol·licitat l'Ajuntament, després d'aprovar una moció en el ple de gener amb l'única oposició d'ICV, emparant-se en el dret a decidir de les famílies i com a resposta a les queixes d'alguns pares. El consistori ja havia demanat al maig que s'estudiés la possibilitat de crear la zona única.

El procés s'ha accelerat en l'últim mes i mig, fet que ha desconcertat la comunitat educativa, que es va reunir el 22 de febrer, després de l'últim pas polític. El Consell Escolar Municipal va matisar la demanda i va sol·licitar als serveis un estudi per valorar una nova distribució en què s'incloïa la zona única. Tot i que semblava que la decisió s'ajornaria un any, fa una setmana va arribar als centres una carta d'Ensenyament per informar-los del canvi. A Mataró, després de la petició municipal, els pares també estrenaran dilluns la zona única.

Protesta a Terrassa

L'AMPA de l'escola Ramón y Cajal de Terrassa ha convocat per avui a un quart de cinc de la tarda una manifestació, que s'iniciarà davant les portes de l'escola i arribarà a l'ajuntament, per protestar contra la nova “aula bolet” de P3 que els assigna Ensenyament. Consideren que el centre, de dues línies i amb més de 400 alumnes, ja està massificat i no té recursos humans ni infraestructura per acollir la nova aula.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.