Educació

educació

Baixa l'oferta de places de P3 per al curs que ve a la demarcació de Girona

Dilluns s'obre el període de preinscripció escolar amb 370 grups de P3, tretze menys que l'any passat

A Banyoles i Lloret s'obrirà una escola

El Departament d'Ensenyament oferirà el curs 2012/2013, a les comarques gironines, un total de 370 grups públics i concertats de P3, tretze menys que els que es van oferir aquest curs. Una disminució que el director territorial d'Ensenyament, Albert Bayot, va atribuir a una tendència general demogràfica, la disminució de la natalitat, que té com a excepció dos municipis: Banyoles i Lloret de Mar. En cadascun d'aquests municipis s'obrirà, el curs vinent, una escola de dues línies de P3 i, en tots dos casos, ajudaran a posar fi als bonys que hi havia en altres escoles de la mateixa població.

A diferència del que passa en el tram d'infantil, a primer de primària i a primer d'ESO el nombre de grups augmenta. A primer de primària, Ensenyament oferirà 357 grups (dotze més) i a primer d'ESO, 272 (tretze més). En l'àmbit de primària s'obrirà un centre concertat a Salt, l'Escola Pia, i en l'àmbit de secundària, una secció a Riells i Viabrea que dependrà, des del punt de vista administratiu, de l'institut d'Hostalric. Ensenyament no té previst, per al curs que ve, tancar cap centre. De mitjana, el nombre d'alumnes per grup és de 25 a infantil i de 30 a primària i secundària, un nombre que és, però, molt variable, en funció, per exemple, de si es tracta d'un centre que està situat en un àmbit rural o urbà.

Ensenyament va fer públiques ahir aquestes dades de cara a l'inici, dilluns que ve, del període de preinscripció, que durarà fins al 30 de març. El curs 2012/2013 començarà el 12 de setembre per als alumnes d'infantil i primària, i el 13 de setembre, per als de secundària. A secundària les classes comencen un dia més tard perquè la setmana anterior es convocaran els exàmens de recuperació.

La tendència a la baixa de l'oferta de places de P3 no és exclusiva de les comarques gironines, sinó que afecta tot Catalunya. Ensenyament oferirà 85.265 places més per als nens que s'incorporaran al sistema educatiu per primer cop, unes dues mil menys que l'any passat.

Pel que fa a les plantilles, el director territorial d'Ensenyament va reiterar que es faran els canvis organitzatius oportuns perquè els alumnes siguin atesos amb la plantilla de professorat d'aquest curs. “Un cop tancat el procés. pot ser que hi hagi alguna variació, però serà mínima”, va declarar.

LA XIFRA

357
grups
de primer de primària seran els que s'oferiran el curs que ve. Són dotze grups més que el curs passat.

LA DATA

30.03.12
Acaba
el període de preinscripció per als alumnes d'infantil, primària i secundària obligatòria.

LA FRASE

Després del procés de matriculació, hi haurà alguna variació en les plantilles, però serà mínima
Albert Bayot
director territorial d'ensenyament a girona
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.