Educació

ensenyament

Dues escoles de la Selva deixen portar carmanyola per dinar

Les escoles Sant Jordi de Maçanet de la Selva i Josep Boada de Riudarenes s'han adherit al que s'ha batejat com projecte Carmanyola, que permet que els alumnes que ho demanin puguin portar la carmanyola per dinar al centre. Les dues escoles, segons es va saber ahir en el transcurs del ple del Consell Comarcal de la Selva, tenen l'autorització del Departament d'Ensenyament perquè els alumnes puguin portar-se el dinar. El tema es va tractar arran d'una intervenció del regidor de 9Maçanet Josep Romaguera, que va explicar que hi ha moltes famílies que demanen portar-se el menjar de casa. Natàlia Figueras, responsable de l'àrea, va explicar que és complicat perquè els alumnes que porten el menjar de casa no poden compartir el menjador amb la resta de nens, ni tampoc l'hora del pati, ja que els monitors de l'hora del pati formen part del servei de menjador. Figueras va explicar que el Consell Comarcal no hi té res a dir perquè no és de la seva competència.

Increment de preus

En el ple del Consell Comarcal es van aprovar preus de menjador escolar i transport no obligatori. En el primer cas, el preu ha passat dels 6,05 euros per usuari i dia als 6,10. Pel que fa al transport escolar no obligatori, es passarà dels 210 euros per usuari i curs als 272 euros. Aquest servei va tancar el 2011 amb un dèficit de 40.064 euros que assumeix el Departament d'Ensenyament, però segons va explicar Natàlia Figueras, el departament ja no cobrirà més aquest dèficit i és una despesa que el Consell Comarcal no pot assumir, fet que obliga a encarir el servei. Del total del cost (562.556 euros), l'aportació dels usuaris va ser de 182.790, el departament va fer-hi una aportació de 329.616 i els municipis de la Selva van posar-hi 50.150 euros.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.