Educació

Els sindicats denuncien que Educació practica “guerra bruta” contra els docents

Assegura que la nova ordre de la conselleria sobre el calendari escolar i la flexibilitat laboral té com a objectiu posar la societat en contra de les mobilitzacions del sector

Estudien la convocatòria d'una vaga indefinida

Els cinc sindicats amb representació en la mesa sectorial d'Educació (STEPV, FE-CCOO, CSI.F, ANPE i FETE-UGT PV) han donat una resposta unitària a les últimes declaracions del vicepresident del Consell, José Ciscar, i de la consellera d'Educació, M. José Catalá, sobre calendari i jornada escolar, formació del professorat, flexibilitat horària lectiva, programes d'atenció a l'alumnat i fracàs escolar.

Segons els sindicats, la conselleria ha iniciat una “guerra bruta” contra el sector docent per ser el més mobilitzat contra el decret de les retallades. “Intenten denigrar la nostra imatge, dient que tenim un 27 % d'absentisme laboral, que no treballem ni al juliol, ni al setembre, que cobrem més complements que altres professionals amb l'únic objectiu de posar la societat en contra de les mobilitzacions del sector”, ha assegurat Marc Candela, representant de STEPV.

Els representants sindicals s'han mostrat a favor d'obrir el debat sobre la flexibilitat horària, però sempre en el marc de la negociació i mai de la imposició. “La consellera faria bé a recordar que correspon a l'administració estatal establir les hores lectives i del professorat, per tant no pot fer res en contra de la legalitat vigent i, si ho fa, hi recorrerem en contra”, ha advertit Miguel Ángel Vera, secretari general de FE-CCOO.

Els sindicats han anunciat que mantindran les mobilitzacions previstes. A hores d'ara, estan realitzant una enquesta entre el professorat per sondejar la possibilitat de convocar una vaga i la modalitat d'aquesta. “Podria ser una vaga indefinida, d'un dia, de dies alterns, però no decidirem res fins que tinguem les dades de l'enquesta”, ha subratllat Guillermo Martí, secretari general de FETE-UGT PV.

Així mateix, els sindicats han recordat l'acte que en forma de cadena humana, es realitzarà demà a Alacant, Castelló i València, contra el decret de retallades.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.