Educació

Maresme

El Consell Comarcal pagarà el 100% del menjador escolar als alumnes becats

Les ajudes han arribat molt més tard i l'administració vol compensar així les famílies

S'han acceptat 2.469 sol·licituds per valor de prop d'1,5 milions

Les ajudes per pagar el menjador escolar a les famílies amb necessitats del Maresme s'han confirmat finalment aquest mes, amb molt més retard del que és habitual. El Consell Comarcal, que gestiona els diners que arriben de la Generalitat, subvenciona amb un 50% el preu del tiquet de menjador. La situació actual, però, comporta que, si es manté el percentatge de subvenció –d'uns 550 euros per nen–, ja no hi ha prou dies fins al juny perquè els alumnes es quedin a menjar a l'escola i exhaureixin tots els diners que els han concedit.

Arran d'aquest desequilibri, l'administració comarcal ha decidit pagar el 100% dels tiquets de menjador dels escolars per fer cau i net amb els diners de les beques, coincidint amb el final de curs. La consellera comarcal de Benestar Social i Educació, Neus Serra (CiU), va explicar que la decisió s'ha pres per la situació actual. “Cada alumne rebrà els diners que li han estat donats, ni més ni menys, però el retard acumulat ens obliga a concentrar-los en un període de temps més curt”, assenyala. Serra qualifica el gest “d'excepcional” i recorda que els alumnes becats han passat per un rigorós procés de selecció que ha determinat la necessitat de cada família. “Som conscients que alguns ajuntaments han avançat una part dels diners per tal que infants amb risc social gaudissin del menjador escolar, i estem estudiant de quina manera podem compensar l'esforç fet pels consistoris”, va reflexionar la responsable de Benestar Social i Educació.

Seguir el procés

Neus Serra argumenta el retard en el repartiment de les beques de menjador en el fet que el Consell Comarcal ha esperat el vistiplau del Departament d'Ensenyament abans d'entregar-les. “Hem volgut ser curosos i respectar tot el procés”, indica, i hi afegeix que en aquests moments s'estan resolent les reclamacions dels afectats. La quantitat destinada a les beques de menjador s'ha mantingut aquest any en 1.478.526,60 euros. S'han rebut un total de 5.724 sol·licituds, de les quals s'han atorgat 2.469, 2.252 a alumnes de primària i 217 a estudiants de secundària.

LA XIFRA

2.469
beques
de menjador ha atorgat el Consell Comarcal per a aquest curs: 2.252 a primària i 217 a secundària.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.