Educació

UNIVERSITAT

La UdG investeix avui Encarna Roca doctora ‘honoris causa'

La magistrada del Tribunal Suprem és la segona dona que la institució distingeix

La Universitat de Girona (UdG) investirà doctora honoris causa la magistrada del Tribunal Suprem Encarna Roca Trias. La UdG vol distingir aquesta catedràtica de dret civil de la Universitat de Barcelona (UB) des del 1979 i que és magistrada de la sala primera del Tribunal Suprem. L'acte tindrà lloc avui al migdia (a les 12) al centre cultural La Mercè i hi seran presents, entre altres personalitats, la rectora de la UdG, Anna Maria Geli, i el catedràtic de dret civil de la mateixa universitat Miquel Martín, que va fer la proposta de reconeixement per a Encarna Roca.

Martín, el padrí de la premiada, destaca que Encarna Roca va ser la primera dona de l'Acadèmia de Legislació i Jurisprudència de Catalunya i que s'ha especialitzat en el dret català i en el dret de família. Martín ha emès mig miler de sentències des del Tribunal Suprem “buscant solucions imaginatives per tenir en compte el dret de les persones més febles i les dones. Aquest és una mica el seu tarannà”, destaca.

Roca és la segona persona proposada per la Facultat de Dret que rebrà la menció. El 18 de novembre del 2008 la va rebre l'advocat i polític de gran trajectòria Miquel Roca Junyent, un dels pares de la Constitució espanyola. “Que la UdG accepti un candidat de Dret vol dir que la facultat té un pes. També és una manera de vincular la doctora Roca a la universitat”, explica Martín. Roca i els seus companys de sala del Tribunal Suprem ja van participar en un seminari a la UdG fa uns mesos.

Quinze distincions

La magistrada barcelonina, amb quatre dècades de trajectòria en l'àmbit jurídic, és la quinzena autoritat distingida per la UdG com a doctora honoris causa, des que el 1997 Jerome S. Brunner, Jaume Aragall i Fred M. Utter van ser distingits. Roca és la segona dona després de Carmina Virgili, investida doctora el 28 d'abril del 2008. El cuiner Joan Roca i l'economista Ferran Mir van ser premiats el desembre del 2010.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.