Educació

educació

Dos instituts gironins oferiran batxillerat francès

El centre Sobrequés de Girona i el de Llançà permetran als estudiants que ho escullin obtenir la doble titulació de l'Estat i la francesa

A Llançà aposten per un públic de famílies binacionals

L'institut Sobrequés de Girona i el de Llançà oferiran a partir del curs que ve la doble titulació de batxillerat estatal i francès. Seran els únics de la demarcació que oferiran aquesta possibilitat que ha de permetre als alumnes que ho escullin més facilitat perquè en el futur puguin treballar o seguir estudis tant en territori de l'Estat espanyol com del francès.

En el cas del Sobrequés es preveu oferir unes 18 places. La coordinadora pedagògica del centre, Glòria Soler, explica la voluntat que amb aquesta nou títol “potenciar més el batxillerat al centre, com havia estat històricament el Sobrequés abans de l'entrada de l'ESO”. En aquest cas, els estudiants que vulguin cursar el doble batxillerat al Sobrequés hauran de fer un examen de nivell el dia 2 de maig a les quatre de la tarda.

Els estudiants que cursin la doble titulació han de fer un terç de les hores en francès i això suposa un esforç extra, ja que fan dos hores més a la setmana que la resta d'alumnes. Estudiaran literatura francesa i història de França, a banda de fer el treball de recerca en francès i d'un període d'intercanvi en un institut francès. Acabat el batxillerat, fan les PAU i podran presentar-se a la prova externa del Baccalauréat francès.

A Llançà, Carme Barceló, directora de l'institut, i Sergi Matarin, professor de francès, consideren que un part important del públic que pot apuntar-s'hi són les famílies binacionals o residents francesos a l'Alt Empordà. En les properes setmanes, s'organitzaran reunions amb els representants de pares d'alumnes per definir quantes famílies hi estan interessades.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.