Educació

educació

Blanes retira els criteris restrictius a les guarderies

No serà obligatori que els dos pares treballin per poder accedir a una llar d'infants pública

Sí que es produirà un important augment de tarifes, sense arribar als preus de les escoles bressol privades

L'Ajuntament de Blanes no aplicarà els anunciats criteris restrictius per accedir a una plaça a les llars d'infants públiques. La junta de govern de Blanes, en la darrera sessió, va aprovar les normes per a les escoles bressol. Entre aquestes hi ha els criteris per accedir-hi, i no s'hi esmenta l'obligatorietat que els dos progenitors estiguin ocupats. De fet, segons fonts municipals, els criteris aprovats són els estàndards.

El govern de Blanes havia anunciat l'enduriment dels criteris d'accés per reduir la demanda de llars d'infants amb l'objectiu de tancar dos dels tres centres. Les protestes de la comunitat educativa i de la resta de forces polítiques –el PSC governa en minoria– han fet desistir el govern. L'alcalde es va reunir fa setmanes amb representants de les guarderies que li van fer arribar propostes per augmentar ingressos. I han recollit unes quatre mil firmes de suport.

Augment dels preus

El que sí que tirarà endavant és l'augment de preus. “Els preus estaran previsiblement per sota dels preus privats, però un preu de mercat com el que estan posant la majoria d'escoles bressol de poblacions com la nostra”, va explicar l'alcalde, Josep Marigó, a aquest diari. Està previst que avui es fixin els preus i en la jornada de portes obertes d'aquest cap de setmana ja es podran dir, tot i que no s'aprovaran fins a la junta de govern de la setmana vinent. El preu de les guarderies públiques és aquest curs de 101 euros al mes –molt lluny dels 473 euros del cost real–. Tot indica que el preu augmentarà al voltant d'un 80%. El govern vol que el cost per al municipi passi dels 800.000 euros als 400.000.

A Girona, la meitat de les llars privades concertaran places

La meitat de les escoles bressol privades de Girona s'han presentat a la convocatòria per concertar algunes places a preu públic. En principi el govern municipal preveu concertar 54 places als centres Ralet Ralet, Pandara, Querubí, Sol Solet 2, Sol Solet 3, L'Estel, Teypi 2, Monis i L'Esquirol. Aquests centres s'incorporen també en el procés de preinscripció i matriculació de les escoles bressol públiques de la ciutat. El govern destinarà uns 114.000 euros per poder cobrir una part del cost d'aquestes places, i les famílies que accedeixin a les places en aquestes llars pagaran 180 euros al mes, la mateixa quantitat que a les escoles bressol públiques. L'oposició va criticar en el darrer ple que el govern municipal hagi apujat un 50% la quota a les llars, que ha passat de 120 euros al mes a 180.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.