Educació

educació

Les AMPA critiquen la futura Escola Pia que es vol fer a Salt

Creuen que mantindrà la tendència a la guetització

Temen que condicioni la creació d'un nou institut públic

La coordinadora de les AMPA de Salt ha mostrat el seu “profund desacord” amb l'anunci de l'obertura d'una Escola Pia a Salt a partir del curs vinent.

La coordinadora ha elaborat un manifest, titulat Per l'educació de qualitat a Salt, en què critiquen que la decisió de la implantació d'una Escola Pia s'hagi pres sense la participació de la comunitat educativa del municipi, i que “no hi hagi hagut transparència en el procés”. Creuen, a més, que no resoldrà les necessitats específiques de l'educació a Salt. En aquest sentit, consideren que l'existència d'una nova escola concertada “manté una tendència a la guetització, i no ajuda a la cohesió social de les famílies i dels ciutadans de Salt en conjunt”. Temen, a més, que el creixement de l'Escola Pia condicioni la creació d'un nou institut públic a Salt en el futur. D'altra banda, la coordinadora dubta dels “compromisos adquirits” per part del consistori i Ensenyament amb l'anunci de la construcció d'aquest nou centre concertat. Dubten, per exemple, que sigui només de dos anys l'ocupació dels terrenys al costat del SES Salvador Sunyer, on s'instal·laran provisionalment. Tampoc no veuen clar que la gratuïtat del centre “es pugui mantenir més enllà d'un termini mínim”, tenint en compte el caràcter de centre concertat que té.

Un altre dels punts importants que les AMPA retreuen a l'Ajuntament i al departament és que s'hagi facilitat un terreny primer a l'Escola Pia havent-hi altres centres educatius “amb greus mancances i sense terreny”, i instal·lats des de fa anys en barracons. Dubten també dels criteris pels quals es reservaran dotze places per a alumnes amb necessitats educatives especials; creuen que “no són clars”.

Les AMPA que han donat suport a la coordinadora són les de les escoles El Veïnat, Les Deveses, La Farga, El Gegant del Rec, Mas Masó, Silvestre Santaló, Les Arrels, El Pla, l'escola bressol El Lledoner i el SES Salvador Sunyer. Tenen la intenció d'anar dilluns a les oficines del consistori per presentar al registre el manifest.

LA XIFRA

5
dies
abans de l'inici de la preinscripció, segons la coordinadora, se'ls va informar de la creació de la nova escola.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.