Educació

barcelonès

Les escoles bressol de Barcelona obriran tot i la vaga d'aquesta setmana

L'Ajuntament assegura que tots els centres tindran les portes obertes durant els dies 8, 9 i 10

S'han demanat els mateixos serveis mínims del dia 29

Davant la convocatòria d'una vaga dels treballadors i educadors de les escoles bressol municipals de Barcelona, per als propers dies 8, 9 i 10 de maig, l'Ajuntament preveu que els centres restin oberts i, amb aquest objectiu, ha sol·licitat al Departament de Treball que dictamini els mateixos serveis mínims que es van acordar per a la vaga general del passat 29 de març. La vaga ha estat convocada pel Col·lectiu d'AMPA i el Col·lectiu d'Educadores d'Escola Bressol Municipal de Barcelona i compta amb el suport de la Plataforma 03 BCN, que integra col·lectius d'educadors, d'AMPA, sindicats i diversos partits. Els col·lectius denuncien, entre altres greuges, “ràtios imposades” i una retallada en el suport diari als educadors. Els convocants calculen que, de les 93 escoles bressol que hi ha a la capital, en aproximadament unes trenta els treballadors seguiran la convocatòria de manera majoritària.

D'altra banda, entitats que integren la Plataforma 03 BCN han presentat més de 160 al·legacions al concurs d'adjudicació de la gestió de tres escoles bressol municipals (Jaén, Caspolino i Patufets de Navas). Les entitats demanen que es retiri el procediment administratiu per a la gestió privada d'aquestes escoles. El procés de licitació suposa, per la plataforma, “una amenaça a la continuïtat d'un model construït fa més de trenta anys”. Segons afirmen, amb el nou model, l'administració traspassa totes les prerrogatives en matèria laboral, fiscal i de prevenció de riscos, la qual cosa suposarà, segons diuen, “un greuge en els drets dels treballadors dels dos tipus de centres”. Els integrants de la plataforma denuncien que l'equip de govern vol crear “una doble xarxa d'escoles bressol” i que aquesta decisió ha estat presa “sense diàleg ni consens”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.