Educació

vallès occidental

Sabadell bonifica per renda per pal·liar la puja de taxes

Aplicarà les anomenades tarifes socials a les famílies segons ingressos en escoles bressol i també a les de música i art

Estudiarà mancomunar serveis amb municipis veïns per abaratir els costos

El govern de Sabadell va aprovar dimarts aplicar un escalat de bonificacions en funció dels ingressos familiars a les dotze escoles bressol públiques de la ciutat per al curs 2012/13 per pal·liar els increments de preus que aplicarà en rebaixar-se l'aportació que la Generalitat farà i que està previst que no arribi als 1.000 euros per alumnes, quan fa tres anys era de 1.800. El ple va aprovar, amb els vots a favor de PSC i ICV, les noves tarifes aplicant onze quotes a preus de 82, 90, 130, 150, 170, 190 i 200 euros en funció de la renda familiar, quan fins ara se'n pagaven 165.

Tot i que el regidor d'Educació, Ramon Burgués, va defensar que amb aquest sistema hi haurà algunes famílies que pagaran menys, el discurs de l'oposició va recriminar-los que acabarien pagant les classes mitjanes i que, sumant-hi el cost de menjadors la despesa podria ser igual que el d'una privada. Altres, com l'Entesa, van lamentar que el debat no s'ajornés al juny per arribar a més consensos.

Escola de música i art

La mesura de les tarifes socials també s'estendrà a a l'escola d'art L'Illa i a l'escola de música i el conservatori, també pendents de les aportacions de la Generalitat. Els augment de les taxes són significatius i, en alguns casos superen el 150% i el 300% d'increments respecte al curs actual, com és el cas dels estudis reglats de música. La proposta de tarifes socials en aquest cas fixa quotes mensuals de 33 als 136 euros quan fins ara es pagava 487 euros anuals pel primer i segons curs, 558 pel tercer i quarts, i 696 pel cinquè i sisè. En el cas de l'escola d'art fixa preus d'entre 55 a 140 euros i les tarifes de l'escola de música es tractaran en la propera junta de portaveus i els preus proposats aniran dels 4 als 136 euros mensuals.

En aquest cas l'aprovació inicial de la modificació de les ordenances només va tenir el vot favorable del PSC, mentre CiU, el PP i ICV s'hi van abstenir i l'Entesa i EUiA hi van votar en contra. Mentre socialistes i nacionalistes es tiraven els plats pel cap culpant-se mútuament d'haver arribat a aquesta situació financera, l'Entesa i EUiA van acusar el govern de “passar als usuaris” els problemes econòmics i estar abocats a fer un ensenyament “per a alumnes d'elit”. El regidor Burgués va recollir el guant de buscar altres fórmules de finançament en una comissió de seguiment, com ara mancomunar serveis amb altres municipis, admetent que molts alumnes no eren de Sabadell. Va deixar clar que la prioritat del govern era obrir els serveis, perquè “sinó, ho fem difícilment podrem tornar-los a obrir”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.