Educació

Ensenyament començarà les obres de l'escola Pericot de Girona aquest mes

Les troballes arqueològiques han endarrerit l'inici de l'edifici i es treballa perquè l'obra s'acabi a principi del 2013

S'hi manté el transport escolar

El Departament d'Ensenyament de la Generalitat preveu iniciar les obres del nou edifici de l'escola Pericot de Girona al llarg d'aquest mateix mes de maig. El director dels serveis territorials a la demarcació, Albert Bayot, va confirmar ahir que “la previsió dels tècnics és que els treballs comencin la setmana que ve si no hi ha cap entrebanc, però si fos així segur que començarien aquest mateix mes”.

A mitjan mes de gener es va enderrocar l'edifici de l'antiga escola Pericot, situada en una parcel·la a tocar de la prolongació del carrer Emili Grahit, i la previsió és que les obres del nou edifici per al centre educatiu començaran de manera immediata. Bayot explica que la troballa de restes arqueològiques “va provocar que s'endarrerís tot el procés previst en l'inici dels treballs”. Ara el govern català confia que l'obra es podrà acabar a principi de l'any 2013, per bé que Bayot adverteix que es manté la incògnita de “si ara amb els nous treballs també hi ha troballes arqueològiques que puguin endarrerir el procés”. L'escola Pericot funciona en mòduls prefabricats des de l'any 2006 en uns terrenys propers al sector comercial de Mas Gri i actualment té 228 alumnes.

El director de l'escola, Àngel Villalón, es va mostrar molest amb el govern: “Ningú ens informa ni explica res sobre l'obra”, va explicar. El màxim responsable docent lamenta la situació quan falten poques setmanes perquè comenci la matriculació per al curs vinent. Villalón també posa en relleu un altre problema: “Les famílies noves que volen inscriure's pregunten quina serà la situació de l'escola l'any que ve, i no tenim respostes per donar-los.”

LA XIFRA

450
alumnes
són els que podran ser destinats al nou edifici, malgrat que el centre en té en l'actualitat 228.

Es manté el transport escolar

L'endarreriment de l'obra ha fet que Ensenyament hagi previst mantenir el transport escolar per al centre malgrat ser no obligatori, ja que és dins el mateix municipi de Girona. Cada dia quatre autobusos recullen els alumnes d'arreu de la ciutat perquè arribin fins al centre educatiu, un servei que utilitzen més del 90% dels alumnes.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.