Educació

Ensenyament

L'experiència de fer empreses arrela en instituts gironins

Més d'un centenar d'alumnes de quart d'ESO han desenvolupat durant el curs nou projectes d'empreses

L'emprenedoria com a iniciativa per generar riqueses i fer empreses, però no només això, sinó com a exemple de valors, com ara el de l'esforç i la imaginació. Aquest és l'objectiu amb el qual se sustenta el projecte que, per segon any consecutiu, s'ha portat a terme a diversos instituts gironins amb alumnes de quart d'ESO. El projecte, en què aquest any han participat 130 estudiants de vuit instituts gironins, ha consistit a crear una cooperativa; de fet, un projecte d'empresa real, portar-lo a terme, desenvolupar-lo i tenir guanys. Amb el suport de la Fundació Príncep de Girona i la Cambra de Comerç de Girona, aquest any alumnes d'instituts de la Bisbal d'Empordà, Llagostera, Celrà, Girona i Sant Feliu de Guíxols han pogut descobrir com es crea i gestiona una empresa i, alhora, treballar l'adquisició d'eines bàsiques en emprenedoria.

A més, han establert contactes amb altres cooperatives de l'Estat que formen part del projecte Empresa Joven Europea, del consorci Valnalón, d'Astúries, d'on han importat i, a la vegada, exportat productes per comercialitzar-los. La novetat d'aquest any ha estat la valoració que han fet empresaris d'aquests projectes cooperativistes.

LA FRASE

El més important, però, no és saber com es crea una empresa, sinó el treball dels valors
Jaume Fàbrega
vicepresident de la cambra de comerç de girona

Un projecte de negoci i una iniciativa solidària

Ahir al matí, la seu de la Cambra de Comerç de Girona va ser una festa amb l'entrega de diplomes als participants, els quals tancaran la iniciativa la setmana vinent fent un mercat al carrer Santa Clara de Girona. Coincidència de criteris entre els impulsors i satisfacció també entre els alumnes participants, que durant el curs han venut objectes de fusta, aliments, bijuteria... han creat un servei de missatgeria, entre altres iniciatives. I una dada també rellevant del projecte, el de la solidaritat. En aquest sentit, part dels guanys que han fet les empreses que han creat es destinaran a iniciatives solidàries, com ara SOS Richi, per ajudar un nen malalt de càncer de Palamós.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.