Educació

educació

El 25% de les places de les escoles bressol públiques de Blanes queden vacants

Les famílies es fan enrere per l'increment de preus de les quotes, que doblen els de l'any passat

L'alcalde es compromet a no tancar cap llar d'infants

L'important augment de preus que experimentaran el curs que ve les escoles bressol municipals de Blanes ha fet desistir els pares a apuntar-hi els fills, en la mateixa proporció que altres anys. Divendres va acabar el període de preinscripció, i lluny de les llistes d'espera d'altres vegades, només s'han demanat tres de cada quatre places. “De 242 places que es van oferir, n'hi ha una preinscripció de 182”, va anunciar Susana Ramajo, regidora d'Educació –l'Ajuntament no ha distingit entre les famílies que ja hi tenien els fills aquest curs i les noves incorporacions–. En vista d'aquesta situació, l'Ajuntament ha decidit ampliar el termini de preinscripció: “Si algú presentés preinscripció, se li admetrà”, va dir la regidora.

Amb aquestes dades, el govern local veu estroncats els seus objectius d'estalvi. Perquè, si bé és cert que cada família aportarà el doble del que pagava aquest curs– es passarà de 101 euros mensuals a 195–, hi haurà una quarta part de famílies menys a pagar. L'alcalde Josep Marigó, però, es va comprometre ahir a mantenir obertes totes les llars d'infants: “Amb els números a la mà, podem dir que no tancarem cap centre”, va assegurar. CiU havia posat com una de les condicions per aprovar el pressupost que no se'n tanqués cap.

El govern local sempre ha fet els càlculs a partir d'una aportació de la Generalitat de 1.000 euros per nen. La setmana passada, però, la consellera Irene Rigau va anunciar una aportació màxima de 1.300 euros, que podria variar segons alguns criteris. És un supòsit que milloraria els càlculs de l'Ajuntament. Però l'alcalde es mostra prudent: “No tenim cap comunicació concreta ni cap instrucció de com ho volen aplicar; hem d'esperar”, va dir.

LA XIFRA

182
infants
s'han preinscrit pel curs que ve a les tres escoles bressol municipals, que oferien un total de 242 places.

Les municipals, més cares que les privades

L'increment dels preus de les llars municipals, amb quota de matí de 195 euros, ha provocat una situació contradictòria: les privades ofereixen preus més econòmics que les públiques. Així, alguna de privada, com ara La Mainada, registrada a la Generalitat, ofereix un preu de 180 euros per quatre hores al matí i cada hora extra a 35 euros per 50 de les públiques.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.