Educació

educació

Catorze nous grups d'estudis postobligatoris

Ensenyament augmentarà el curs que ve l'oferta de cicles formatius a l'Alt Empordà, el Baix Empordà i la Selva

El Departament d'Ensenyament preveu augmentar pel curs que ve en catorze grups –prop de 500 places– els estudis postobligatoris que s'imparteixen a les comarques gironines. Mentre que l'increment d'aquesta oferta és d'1,96% en l'àmbit de Catalunya, a les comarques gironines serà d'un 3,67%, segons va destacar ahir el director dels serveis territorials, Albert Bayot.

Pel que fa a batxillerat, l'institut de Vilablareix, que aquest curs fa fins a 4t d'ESO, engegarà, el curs que ve, dos grups de batxillerat. En els instituts Josep Brugulat de Banyoles, Serrallarga de Blanes i Sant Elm de Sant Feliu de Guíxols s'oferirà, dins del batxillerat artístic, l'opció de les arts escèniques, música i dansa, una modalitat menys present en el territori en comparació amb la d'arts plàstiques.

L'increment més important de l'oferta d'estudis postobligatoris es produirà dins dels cicles formatius. En aquest sentit, es posaran en marxa sis cicles de grau superior, un de grau mitjà i dos d'esportiu. Un dels cicles de grau superior que s'implantaran serà el de desenvolupament d'aplicacions web. D'aquest n'oferiran places els instituts Montilivi de Girona, Cendrassos de Figueres i Salvador Espriu de Salt. L'institut Baix Empordà de Palafrugell implantarà un cicle superior de sistemes electrotècnics i automatitzats; l'institut de Vidreres, un cicle de grau mitjà de sistemes microinformàtics i xarxes; el Narcís Monturiol de Figueres, un cicle superior d'automoció, i el Vallvera de Salt, un cicle superior d'integració social. L'institut Serrallarga de Blanes oferirà un cicle esportiu de busseig esportiu amb escafandre autònom i el Pere Alsius de Banyoles, un cicle de salvament i socorrisme. Bayot va explicar que l'objectiu és reforçar la presència dels estudis postobligatoris a les comarques més poblades –com ara l'Alt Empordà, el Baix Empordà i la Selva– per tal de descentralitzar i d'equilibrar l'oferta al territori.

Altres novetats destacables són que l'institut de Roses serà seu de l'Institut Obert de Catalunya; l'obertura d'una nova Escola Oficial d'Idiomes a Puigcerdà –amb dos grups d'anglès i un de francès– i la iniciació de la formació professional dual a Ripoll i a Arbúcies. Aquest sistema permetrà a l'alumnat compaginar la formació d'FP amb l'activitat productiva en una empresa del sector.

Pel que fa al pagament de la quota de 360 euros per cursar cicles de grau superior, Bayot creu que és un preu assequible per a les famílies i que es pot traduir en l'adquisició d'un major compromís per part dels alumnes que fan aquests estudis. “Aquesta quota no ha d'influir perquè aquests estudis tinguin menys demanda”, va dir el director d'Ensenyament. A més, Bayot va recordar que hi haurà una línia d'ajuts per a les famílies que no puguin respondre a aquest pagament.

La preinscripció per al batxillerat i els cicles de grau mitjà va començar ahir i estarà oberta fins a l'1 de juny. I per als cicles superiors, serà del 28 de maig al 8 de juny.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.