Educació

educació

2.737 alumnes gironins inicien avui les PAU

Els joves examinands faran les proves distribuïts en tretze tribunals, deu dels quals estan en centres de la UdG

Un total de 2.737 alumnes de les comarques gironines s'han matriculat per començar avui, a les nou del matí, les proves d'accés a la universitat (PAU). La majoria dels joves que es presenten a les PAU (2.054) faran les proves en centres de la UdG a Girona; 411, a Figueres; 254 a Olot i els 18 alumnes de l'Institut Obert de Catalunya (IOC) s'examinaran als centres de la UdG. A més, vuit estudiants aniran a un tribunal específic de Barcelona. L'any passat, i respecte dels alumnes que es van matricular per fer les PAU, finalment s'hi van presentar 2.594 joves gironins.

Els estudiants procedents de batxillerat –la majoria– i cicles formatius de grau superior que fan aquests exàmens es distribuiran en tretze tribunals, deu dels quals estaran ubicats a diversos centres de la UdG a Girona (a les facultats de ciències econòmiques i empresarials; de dret; de ciències, l'aulari comú; l'escola politècnica superior i la facultat de lletres). A Olot hi haurà un únic tribunal, instal·lat a l'institut La Garrotxa i a Figueres n'hi haurà dos, a l'institut Alexandre Deulofeu i al Cendrassos.

Després de les proves, que comencen avui i s'acabaran dijous, el 28 de juny hi haurà la possibilitat de consultar, a internet, la nota obtinguda a les PAU. El 2 de juliol, es lliuraran als centres les actes dels exàmens i la documentació i des del dia 3 i fins i al 5 de juliol (inclòs), hi haurà un període per a la presentació de sol·licituds de doble correcció i les reclamacions.

Les PAU segueixen l'estructura següent. Té dues fases: la general, que és obligatòria, i l'específica, que és voluntària. En la fase general, els alumnes s'examinen de quatre matèries comunes (les llengües catalana i castellana amb les seves literatures i la història o la història de la filosofia) i també d'una de modalitat. Els alumnes que obtinguin un 5 de mitjana entre la nota de batxillerat –que compta un 60%– i la de les PAU –un 40%– podran accedir a la universitat sempre que hagin obtingut un mínim de 4 punts en la general. En l'específica, s'examinen de fins a tres matèries de modalitat i es poden aconseguir un total de 14 punts.

LES DATES

12.06.12
El primer
dia de la selectivitat inclou les proves relatives a les llengües catalana i castellana.
13.06.12
En la segona
jornada els joves s'examinen de les proves d'història o història de la filosofia i d'idiomes.
14.06.12
En l'últim
dia els examinands fan les proves corresponents a les matèries de modalitat.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.