Educació

Barcelonès

Clam a Glòries per l'Escola dels Encants

El procés per a la construcció de la futura escola continua aturat des de fa tres anys, en un sector de la ciutat que es degrada

Una festa servirà avui perquè la comunitat educativa reclami una solució immediata

Ja fa més de tres anys que l'Escola dels Encants de Barcelona sobreviu en mòduls prefabricats al carrer Castillejos. Als problemes que tenen en temps de pluges i amb molta calor, s'hi afegeix un entorn degradat, amb edificis veïns que amenacen ruïna. Així es recull en un manifest que han fet públic la comunitat educativa i els pares del centre per recordar a les autoritats competents les seves queixes i per reclamar una solució urgent als seus problemes. “Després de tres anys, i amb el creixement progressiu del nombre d'alumnes, la manca d'aules de reforç, de laboratori, de gimnàs o d'un menjador en condicions compromet el desenvolupament del projecte pedagògic”, es llegeix en el comunicat.

La futura Escola dels Encants s'hauria d'edificar en un solar del carrer Cartagena amb Consell de Cent. Actualment aquest espai és un aparcament d'autobusos i és propietat de la Tresoreria de la Seguretat Social. L'Ajuntament ha explicat que ha obert un expedient d'ocupació directa per tal de poder ocupar el solar on la Generalitat haurà de construir el CEIP Encants, i que el consistori considera prioritari. Amb aquest moviment, segons han explicat fonts municipals, la Seguretat Social cedeix l'ocupació del solar de forma anticipada i el consistori els guarda els drets d'edificació que li corresponen en una futura reparcel·lació que es farà dins l'àmbit de la reforma global de la plaça de les Glòries.

Mentre no es resol aquest expedient, educadors i pares del centre continuen reclamant solucions, tant per desencallar el procés com per millorar les condicions en què fan classe. Recorden amb indignació que a l'entorn de Glòries sí que s'han pogut construir altres edificis: “Del Compromís de Glòries avui només s'aixeca imponent al costat d'una anella viària de futur incert el Museu del Disseny, un edifici que ha costat 98 milions d'euros i que té un manteniment anual de vuit milions més, i al qual encara ara es busquen usos per aprofitar l'ampli espai disponible. Mentrestant, al nou edifici de l'Escola dels Encants s'hi ha destinat zero euros”, afirmen. Avui una festa reivindicativa portarà pares, professors i alumnes al carrer per reivindicar, una vegada més, la construcció del centre.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.