Educació

educació

Baixa per primer cop des de l'any 2010 el nombre d'inscrits a P3

Pel que fa al curs 2012/2013, només un 8% dels inscrits a P3 estaran en grups per sobre dels 27 alumnes per aula

La marxa de moltes famílies ha fet baixar notablement, i per primera vegada des del curs 2010/2011, el nombre de preinscrits al segon cicle d'educació infantil (P3). Aquesta és la dada més rellevant dels resultats de les preinscripcions a infantil, primària i secundària a les comarques gironines per al curs 2012/2013, segons va destacar ahir Albert Bayot, director dels Serveis Territorials d'Ensenyament a Girona. En aquest procés, però, s'ha donat el ja previsible increment del nombre de sol·licituds a 1r d'ESO. Segons Bayot, el criteri del departament ha estat no superar el 10% d'increment a les ràtios per aula, tot i que l'actual llei preveu que pugui ser superior. Aquest criteri s'ha fet tenint en compte la diversitat geogràfica, demogràfica i els contextos i socioeconòmics. I això ens porta, pel que fa a P3, i sobre uns 279 centres –entre públics i concertats– i amb 379 grups, a tenir d'aquests uns vint grups amb ràtios no superiors als 25 alumnes per aula. En aquest context, només 60 grups tindrien una ràtio de 26 alumnes per aula i 47 amb 27 alumnes. I, pel que fa a 1r d'ESO, dels 270 grups, repartits en 96 centres, 137 tindran 20 alumnes per aula i només 6 amb 35, per posar exemples extrems. Aquestes dades posen en relleu que un 77,7% dels grups de 1r d'ESO estan amb una ràtio de 30, mentre que el 94,07% no superaran el 10% d'increment. Si ens situem a P3, les dades evidencien que el 75% dels grups estan en un màxim de 25 per aula, i que el 99,2% no superen el 10% d'increment.

Un èxode de famílies que afecta les previsions

Albert Bayot va explicar que les ofertes a les places de P3 es fan “de manera molt escrupolosa tenint en compte el padró”. Però aquest curs les previsions ja estan canviant perquè ja s'ha detectat que moltes famílies han canviat de domicili, ja sigui perquè han marxat de la demarcació o del país. Amb tot, aquest fenomen no es dóna de manera lineal, si bé aquesta és la tendència, sinó que ha afectat amb més intensitat municipis com ara Girona, Olot, Lloret de Mar i Caldes de Malavella, per posar-ne algun exemple. I, pel que fa a la petició de jornada compactada, Bayot va explicar que encara s'està en el procés, si bé va dir que un 60% dels centres ja l'han demanat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.